ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Главният секретар на Община Перник Мартин Жлябинков направи разяснение относно бъдещето на Миньор, след като кметът Станислав Владимиров обяви, че спира финансирането на футболния клуб. Той направи това след сбиването на феновете на „жълто-черните“ с гостуващата агитка на Берое по време на мача за купата на България в събота. Старозагорци спечелиха с 2:0.

„Миньор не е общински клуб, нито е на кмета или на общината, а е сдружение с нестопанска цел и е на феновете. Като всички останали 43 спортни клуба регистрирани в община Перник, той получава финансиране от Общината. Попада в графата най-представителен отбор на града и получава най-голямо финансиране от всички 43 клуба в размер на 250 000 лева“, заяви Жлябинков пред ZaPernik.com.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

„Право на кмета е да прецени какъв бюджет да предложи на Общинския съвет за спорт и спортните клубове. Неговата преценка не е базирана само на проявата в събота, а на много събития и неща, случили се през тези три години, но няма да влизам в детайли. Това не означава закриване на клуба“, допълни общинарят.

„Миньор няма да получава пари от Общината, както досега, и ще разчита на спонсорите, които са намерени, за да помагат на отбора. Ще трябва ръководството на клуба и Общото събрание да намерят алтернатива за финансиране, самите фенове да бъдат малко по-милеещи за отбора и да му помагат най-малкото с посещаемост на мачовете и по-малко глоби“, обясни Мартин Жлябинков.

„От кампанията на феновете за подпомагането на клуба за няколко месеца до момента са събрани колосалните 300 лв. от четирима души. За мен това е смешно и обидно. Хората, подкрепящи отбора, трябва да се замислят, а не да търсят вина в някой, заради това, че е взел управленско решение. Детско-юношеската школа на клуба ще бъде подкрепяна, както досега и децата няма да се лишават от нищо. Напротив – ще има повече средства за тях, както и за останалите спортни клубове в града“, завърши главният секретар на Община Перник.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!