Капитанът на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов бе избран за Футболист №1 на клуба за 2023 година. Попето получи наградата по време на традиционното коледно тържество.

По традиция на събитието присъстват ръководството, футболисти и служители на клуба, членовете на сдружението, ветерани и официални гости. Този път бяха поканени и всички притежатели на клубни карти „VIP” и „1912“.

"16 изиграни двубоя, 6 попадения и 8 асистенции. Ивелин Попов печели наградата за Играч на годината. Той се присъедини към нашето “жълто-черно” семейство през август 2023 г. и е един от най-важните играчи и лидери в състава на Душан Керкез. ПФК Ботев (Пловдив) пожелава на Ивелин Попов крепко здраве, щастие и много успехи с Ботев на зеления килим", написаха "жълто-черните" в страницата си във "Фейсбук".

Талантливият бранител Атанас Чернев пък бе удостоен с приза за най-проспериращ млад футболист за годината при "канарчетата".

С почетен плакет бе награден Петър Зехтински - капитан и лидер на силния отбора на Ботев от 80-те години. Носител на Купата на България през 1981 г., вицешампион 1986 г., първият футболист на Ботев, подписал професионален договор в чужбина. 15 сезона бе част от ятото с близо 400 мача с жълто-черната фланелка, включително паметните победи над Барселона и Байерн (Мюнхен).

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024