Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков говори на официалната пресконференция след края на Общото събрание на Левски. Той разкри, че към момента клубът дължи общо 800 000 лева за заплати на футболисти и персонал. Той подчерта, че на месец „сините“ дават около 150 хиляди за заплати, а преди са се давали по 800-900 хиляди. Баждеков допълни, че има забавяне към изплащането на задълженията към НАП.

„Имаме споразумение с НАП, което е подписано и имаме забавяне в изпълнението му. Погасяваме задълженията и имаме документ за това, който сме представили на Лицензионната комисия. Имаше задължения към футболисти, които трябваше да изчистим. Днес ни беше срокът да го представим и го направихме. Не отричам, че имаме забавяне, но всичките ни разходи към държавата се знаят. В бъдеще усилията ще бъдат насочени към съставянето на погасителен план, план на паричните потоци. Ще ги представим в най-скоро време. На всички е ясно имаме забавяне на заплати към футболисти и персонал, които на база на разчетите скоро ще започнат да бъдат обслужвани. Те са в размер на 800 000 лева. Искам да благодаря на всички, които са в Левски за търпението, което проявяват. До края на година ще влезем в ритъм по погасяване на задълженията. Стараем се да подобряваме финансовата ситуация на клуба. Много разчитаме на феновете. Създава се грешна представа, че с подписването с „Palms Bet“, ще се случи голямо финансово изобилие. Разчитаме на една програма, която ще развие маркетинга ни. Много ще разчитаме на помощта на „Palms Bet“. Ние сами трябва да си регулираме приходите и да излезем от трудната ситуация. Пред БФС редовно се отчитаме", заяви Баждеков.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Голяма част от задълженията са разсрочени през годините. Най-спешните са задълженията към НАП и към господин Петър Хубчев. Трябва да ги решим бързо, за да прекратим напрежението. Другите не притесняват оперативното ръководство. Ние ги обслужваме частично. Надявам се, че от следващия месец ще стартираме кампании и ще разчитаме на приход. Имаме план за решаване на редица въпроси. За съжаление, приходите ни от мачове намаляха драстично заради резултатите на отбора. Разчитаме, че с някои новини, които ще се случат в спортно-техническата част интересът към клуба ще се повиши и ще зарадваме феновете", добави финансистът.

„След днешното Общо събрание се отдалечаваме от молбата за несъстоятелност. Най-много ни притеснява, че всички забавяния носят големи лихви. Нашето задължение към НАП се дължи основно на формирани лихви. Държавата не е ощетена. За всички забавяния ние ще си платим. Те са обезпечени и гарантирани с много инструменти. В момента Левски прави стъпки по подобряване на финансовото си състояние. Не сме натрупали допълнителни задължения. Имаме няколко месеца забавяния. В момента заплатите на първия отбор са около 150 хиляди лева. Миналата година бяха 800-900 хиляди лева на месец. Представете си каква е редукцията и какви мерки сме взели. Не мислете, че не ни вълнуват тези неща. Задълженията към НАП се отразяват върху целия клуб. Правим всичко възможно нещата да се подобрят и разчитаме на нашите партньори. Знаят ни всички задължения и неслучайно приеха, че сме перспективен партньор и в наше лице ще усетят допълните ползата от това партньорство", каза още временният изпълнителен директор на Левски.

Efbet Лига - сезон 2021/2022