Френският централен защитник Ромейн Ели подписа договора си с "Левски". Контрактът е за срок от 2 години, информираха от пресслужбата на "сините".

Ели е роден на 6 март 1985 година. Играл е за френските Руен, Раон, Булон, Геньон и Арл-Авиньон, както и за белгийския Шарлероа.

Бранителят тази сутрин премина медицински прегледи, след което се споразумя с ръководството на "сините" и парафира контракта си.

За последно Ромейн Ели е играл във втородивизионния френски Арл-Авиньон, завършил на 13-ото място в Лига 2. През последния сезон защитникът е бил титуляр в 26 срещи, няма отбелязан гол.

Висок е 182 сантиметра, а освен в центъра на защитата може да се изявява и отляво. През сезон 2009/10 Ели е избран за най-добър ляв бек в Лига 2, именно с екипа на Арл-Авиньон.

С привличането на французина новите попълнения в "Левски" станаха три. Преди него договори подписаха Станислав Ангелов и Базил Де Карвальо. Със "сините" се очаква да подпишат още Роман Прохазка и Агиеманг Опоку. Илиан Илиев ще изведе футболистите си за първа тренировка утре от 18:00 часа.