27-годишният защитник Жан Карничник напуска Мура и ще премине в Лудогорец, обяви официалният сайт на словенския клуб. От изнесената информация става ясно, че словенският национал утре ще се подложи на медицински прегледи и при добри резултати ще подпише договор с българския шампион. При разградчани той ще се събере с доскорошния си треньор в Мура Анте Шимунджа, който преди няколко дни беше презентиран пред медиите като треньор на Лудогорец.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

При представянето си Шимунджа обяви, че иска да направи трансфер на играч по собствен избор. В началото на настоящата седмица стана ясно, че желаният футболист е именно Жан Карничник. Самият футболист тогава призна за преговори между неговия агент и Лудогорец, въпреки че паралелно с това има предложение и от руския Криля Советов (Самара).

„В този момент ми е трудно да кажа нещо различно, освен едно благодаря за всички моменти, които изживях в Мурска Собота. В частност благодаря на клуба, служителите и за невероятните фенове, които ме приеха за един от тях в продължение на тези 4,5 години в Мура. През този период ние написахме една невероятна история, започнала от втора дивизия и преминала през спечелване на купата на страната, шампионската титла и се стигне до участието в Лигата на конференциите. Тук се развих като футболист, станах национал и бях обявен за най-добрия играч в първенството. Заради всички тези години част от сърцето ми винаги ще принадлежи на Мура. Затова вярвам, че сега само временно казвам довиждане на „черно-белите“, заяви Карничник.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022