Лудогорец приема Лацио в 1/16-финал-реванш в Лига Европа в четвъртък (27 февруари) на Националния стадион "Васил Левски" от 20:00 часа. В първата среща Лудогорец победи в Рим с 1:0 след гол на Роман Безяк.

Един от лидерите на българския тим Михаил Александров говори на пресконференцията заедно с треньора Стойчо Стоев: "Надявам се да покажем на какво сме способни. Играем срещу добър отбор, видяхте още в първия мач. Надявам се ние да сме крайните победители. Интересът към нас няма как да не ни мотивира, отдавна не сме виждали така обединена България. Не мисля, че утре ще има фенски пристрастия, а всеки ще вика България да победи. Не очаквах толкова фенове, но може би резултатите са дали тласък на феновете да се обединят и да ни подкрепят. Надявам се утре това да стане и накрая да зарадваме всички привърженици."

"Да опазим Мирослав Клозе е работа на защитниците. Справиха се в първия мач, защо да не се справят във втория. Притесненията ми относно Лацио - имах ги преди първия мач, сега като че ли съм по-спокоен. Лацио е сериозен отбор със солидна визитка. Това име в първия момент плаши, но когато стъпиш на терена, нещата са съвсем различни", завърши бившият футболист на ЦСКА и настоящ на разградския отбор./БЛИЦ