Съдията Стефан Спасов ще свири сблъсъка между ЦСКА и Левски, който е в събота от 17:45 часа на националния стадион "Васил Левски". За известния с прякора Пастата рефер това ще бъде първото му вечно дерби. Асистенти в събота ще му бъдат Никола Джугански и Николай Ангелов.

"Другите варианти бяха Николай Йорданов и Георги Игнатов. Избрах Стефан Спасов, защото той свири много добре напоследък. Той е един от малкото съдии, които не допускат грешки. Вярвам в него и се надявам да се справи с този толкова отговорен мач", сподели пред БЛИЦ Димо Момиров, който вече е уведомил Спасов за тежкия му наряд.

През този сезон Стефан Спасов е свирил по 2 мача на ЦСКА и Левски. Пастата ръководи победите на "армейците" над Сливен с 3:0 и над Вихрен с 4:1. Съдията от Перник свири драматичния успех на Левски над Локо (Пд) с 3:2 през есента на "Лаута", както и 1/16-финала за Купата на България между Локо (Сф) и Левски. В този мач "сините" елиминираха "железничарите" с 2:1 след продължения, а след двубоя шефът на Съдийската комисия Димо Момиров недоумяваше защо Спасов не е изгонил Гонзо, който симулира за дузпа, а не получи втори жълт картон.

"Станислав Тодоров не се справи с мача между Левски и Сливен. Допусна много грешки и със сигурност ще бъде наказан. Утре комисията се събира и ще решим за него", каза още Момиров.

Както е известно, Тодоров си затвори очите в 8-ата минута на снощния мач на "Герена", когато Мирослав Миндев бе изритан от Давид Бистрон в наказателното поле на Левски. Съдията от Шумен обаче не посмя да даде дузпа, удряйки сериозно рамо на "сините", които в крайна сметка победиха с 1:0. /БЛИЦ