Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев за пореден път развесели журналистите, след като коментира вчерашния мач с Лудогорец (2:2). Стратега присъства днес на удължаването на договора между клуба и генералния спонсор.

На въпрос дали са охладени страстите след двубоя, Пената заяви: “Аз още след мача се охладих, след като водихме в резултата и 1000 процента бях сигурен, че Лудогорец е възможен, но жалкото е, че моите възпитаници не бяха всички на този процент, който трябваше да покажат. Само за 10 минути не успяхме да запазим този резултат.”

Пената коментира и критиките от страна на феновете срещу футболистите: “В последните 5 години свободна България, нали е демокрация. Нека да върнем Мездра, Славия, не само с нашите фенове. Те имат пълно право, те искат винаги техният отбор да се представя добре, но трябва да гледаме и другите страни. Силните отбори, Барселона от кого пада. Хетафе къде е?”

“Крайно време е да се поеме по-голяма отговорност от футболистите и с право феновете понякога могат да ги упрекват. Могат да играят през първо полувреме, а през второто не могат. Най-много това ме засягат опитни футболисти от задна позиция и в средата, не успяха да задържат резултата. Ние всъщност го задържахме – 2:2. В тази игра има много резултати – 3:3, 2:2, 1:1. Това е“, каза още легендарният наставник.

“Нормално е да има корекция при някои от футболистите. Не сме коментирали селекцията, ще мислим от 5 декември нататък. Винаги са се правили промени в отбора, и сега, и по мое време, и в миналото. От 5 декември нататък ще мислим. Не сме коментирали въобще по този въпрос. От един месец съм треньор и не съм се занимавал с това. Нито един от мениджърите не ми се е обадил, може би са се свързали с президента на клуба. Ние имаме 4-5 млади на този етап в състава. И Академик е сателит на ЦСКА, трябва и там да има голяма конкуренция, а аз не виждам такава. Трудно е да говорим за нашето подрастващо поколение футболисти, знаете, че на този етап се работи много трудно с тях. Повечето е приказки от страна на приятели и родители, затова стават по-добри от Меси. Ще има играчи, вероятно двама-трима, които ще получат почивка за мача със Спартак Плевен, но те ще бъдат тук , няма да си тръгват за чужбина, защото имат да си оправят отношенията с ръководството – договорите. Има достатъчно време за почивка“, завърши Пенев./БЛИЦ