Носителят на Купата на България Левски има тежко гостуване на ЦСКА 1948 в най-интересната среща от първия кръг на Еfbet Лига. Двубоят е от 21:00 часа в Бистрица и приковава вниманието. 

И двата отбора стартират новото първенство с амбиции за успех. На "Герена" заговориха и за атака на шампионската титла след спечелването на Купата на България, но на Станимир Стоилов и играчите му им е пределно ясно, че гостуването тази вечер няма да е никак леко. 

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Мачът тази вечер е официален дебют за Любослав Пенев начело на новия му клуб. Футболистите му се представиха силно в подготовката, помитайки наред съперниците си. Сред края на миналия сезон ЦСКА 1948 се раздели с доста футболисти, а на тяхно място бяха привлечени нови, основно чужденци. При "червените" акостираха до момента петима бразилци - Енрике Рафаел от Маритимо, Октавио от Локомотив (София), Джонатан Перейра от Берое, Тиаго Барбоса от Интернасионал и Хелитон Джордж. 

Пенев обяви на брифинга си в петък, че селекцията не е приключила и се очакват още попълнения. Десният бек Стив Фуртадо от Берое също подписа с "червените", както и украинският вратар Генадий Ганев. 

Двама от най-конвертируемите футболисти на ЦСКА 1948 - Ивайло Чочев и Даниел Наумов, продължават да са част от състава, както и голмайсторът Александър Колев, който се намира в отлична форма и не спира да бележи, откакто се присъдени към тима през зимата. Чочев обаче няма да играе днес заради контузия. 

Пенев с казармен ред в ЦСКА 1948, иска да смаже Левски

Треньорът на Левски Станимир Стоилов беше доста критичен към възпитаниците си по време на подготовката, в която "сините" записаха едно равенството и четири поредни победи. Пристигнаха само трима нови играчи, но най-опитният от тях Ивелин Попов се контузи и на този етап няма да може да дебютира за родния си клуб. Анте Блажевич и вкаралият пет гола в проверките Роналдо ще бъдат титуляри. Очаква се капитанът Николай Михайлов да е вратар, а Блажевич, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Цунами да играят в защита. 

ЦСКА 1948 ще преследва първа победа над Левски, като през двата си сезона в Еfbet Лига те не само нямат успех над тима от “Герена”, но не са и отбелязали гол във вратата на "сините".

ЦСКА 1948 - ЛЕВСКИ
Днес от 21:00 часа

Бистрица, ст. "Витоша"
Съдия: Ивайло Стоянов

Вероятни състави:


ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Стив Фуртадо, Симеон Петров, Лазар Марин, Джонатан Перейра, Карлос Охене, Георги Русев, Стоян Стоичков, Октавио, Енрике Рафаел, Александър Колев
Контузен: Ивайло Чочев
Наказани: няма

Левски София (Bul)
ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Анте Блажевич, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Филип Кръстев, Андриан Краев, Георги Миланов, Роналдо, Уелтън, Билал Бари
Контузен: Ивелин Попов
Наказани: няма

Баланс: 4 мача, 2 победи за Левски, 2 равенства, г.р. 5:0 за Левски

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа