Националният селекционер Ивайло Петев разкри защо е избрал Николай Михайлов пред Владислав Стоянов за европейската квалификация с Италия. България направи 2:2 на „Васил Левски” с „адзурите”, а стражът на Мерсин бе критикуван масово от феновете.

„Последната дума е моя. Коментирахме с треньора на вратарите Любо Шейтанов, той обясни защо Николай Михайлов трябва да пази. Мотивът му беше, че Владо играе по един начин в Лудогорец, а за националния още не е изиграл най-добрия си мач. Важното е аз да съм убеден в моите решения, да съм сигурен. Владо е добър вратар, работил съм, с него, но за този мач това беше нашият избор”, заяви Петев пред БНТ.

„Смените до голяма степен бяха принудителни заради нарушения игрови ритъм на повечето играчи. Петнадесетина минути преди края Мицански даде сигнал, че има мускулни проблеми. Той дълго време не е играл. Аз още преди мача бях наясно, че той не може да издържи 90 минути.

Дясната зона беше проблем почти през целия мач. В доста моменти комуникацията между Манолев и Георги Миланов не беше добра. Смените ми бяха продиктувани изцяло заради травми. Иначе никога нямаше да извадя Мицански, който направи перфектен мач”, каза още Петев за решенията си по време на срещата.

Нашата група "Н" за европейските квалификации