Ръководството на Пирин (Благоевград) входира жалба в Съдийската комисия към БФС по повод съдийството на главния арбитър на срещата с ЦСКА 1948 (1:1) от втория кръг на Еfbet Лига Димо Димов и реферите от многобройната съдийска бригада, обслужила срещата в Благоевград в неделната вечер на 17 юли.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Така клубът официализира яростното си недоволство от начина, по който бе ръководен въпросният двубой. Няма да се спираме на конкретни ситуации, няма да публикуваме видео клипове и да правим съдийски анализи, защото телевизионните повторения показаха достатъчно. Достатъчно, за да предизвикат възмущението на цялата футболна общественост в страната. И не само възмущение, а дори презрение и насмешка", коментираха от Пирин.

Ръководството на благоевградския клуб пише още:

"Публичният, брутален разстрел на който бе подложен Пирин логично предизвика емоционални реакции от нашата публика, ръководство и нашите футболисти същата вечер. ДК наложи на нашия клуб огромна глоба, възлизаща на общата сума от 10 250 лв. Тук вече разстрелът е от упор за по-сигурно!

Понасяме наказанията си според правилника – с достойнство, както приляга на клуб със 100-годишна история, оставил ярък отпечатък в българския футбол. И тепърва ще продължи да оставя. Понасяме своята отговорност, защото вярваме, че така трябва и това е правилният път.

Но не е ли време и тези, които с тенденциозните си решения предизвикват напрежение и скандали, да понесат своята част от отговорността. Една, две слаби оценки, спиране за два три кръга и после отново „Влизат в играта“. Как персонално тези хора понасят отговорност? По какъв начин? Бъдете сигурни, че ще направим всичко възможно да намерим отговор на този въпрос. Защото той е много важен.

Между другото днес излязоха нарядите за следващите кръгове в Първа и Втора лига. Един от участниците в публичната екзекуция в неделната вечер в Благоевград – Владимир Вълков (отговорник за системата ВАР във въпросния мач) е получил наряд за двубоя между Лудогорец 2 и ЦСКА 1948 2. Разбира се, приемаме това за случайност и му пожелаваме успех. Но също така питаме кой поема отговорността за поведението на тези хора?

Искаме да вярваме, че това е първият и последен път, в който през този сезон се налага да публикуваме своето недоволство от съдийството. Но от опит знаем, че няма да е.

Все пак пожелаваме успешен сезон на всички отбори, съдии и ръководни фактори. Нека всички заедно поемем ЧЕСТНИЯ ПЪТ КЪМ ВЪРХА!

Еfbet Лига - сезон 2022/2023