Новият спортен директор на ЦСКА Пламен Марков обясни концепцията на клуба за бъдещето. „Червените” ще участват във „В” група и ще използват времето в аматьорския футбол, за да дадат шанс на своите юноши да се докажат. Марков бе представен на новия пост и даде съвместна пресконференция с изпълнителния директор Алексдандър Тодоров, треньора Христоя Янев и неговите помощници - Владимир Манчев, Ивайло Петров-Пифа (треньор на вратарите) и Душко Томаш (кондиционен треньор).

Пламен Марков е убеден, че ЦСКА има много зложелатели, но той и колегите му ще дадат мощен отпор на всички тях.

"Започваме да изграждаме къща от основи и да я подреждаме. Включително с детско юношеска школа. Всички говорят, че ще развиват, но това не го виждам. Когато бях извън футбола, изградих школа, която има повече деца от тази на ЦСКА. Това не е гаранция за успех, но е гаранция за масовизиране, така един ден от тях могат да се изберат най-качествените и да стигнат до професионалния футбол. Състав не се прави с футболисти, които не са на нужното ниво. Това не са виновни треньорите. Надявам се работата, която ние ще започнем, ще бъда в полза на футбола като цяло", каза легендата на "червените".

"Тук сме след разговори с Гриша Ганчев и Юлиян Инджовв. Бяха ни предложени постове и ние ги приехме. Ще работим за връщането на ЦСКА в професионалния футбол. Бъдете сигурни, че ще го направим по най-бързия начин. Много хора искат ЦСКА да не съществува и сега се радват за състоянието на клуба.

За жалост започваме от аматьорския футбол. Започваме от резултат 0:5, образно казано. Но с подкрепата на всички хора, желаещи доброто на ЦСКА, и с целия екип дано сглобим добър отбор. 

Ще бъдем категорични в отпора срещу всякакви атаки към клуба. Ще направим всичко да бъдете информирани и да сме открити за процесите в ЦСКА”, заяви Марков.

„Екипът е избиран от Христо Янев и никой нищо не му налага. Да не излизат информации, че този човек е на онзи. Знам, че треньорът трябва да има свободата да си избира своите помощници”, каза още новият директор.

„Ще разчитаме много на школата, основно на нея, и българи, които са тръгнали от ЦСКА. Това ще бъде голяма част от политиката на клуба. Не може да играе с по 9-10 футболисти чужденци и да се чудим защо нямаме национален отбор. Ние по най-бързия начин ще се върнем в професионалния футбол и тогава ще залагаме и на опитни играчи, за да сме конкурентноспособни. Но сега, докато сме във „В” група, ще налагаме млади играчи, които трябва да използват шанса си”, обясни Марков политиката на клуба.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ