Странните действия на Мишел Платини отново изникнаха на преден план. Източници на БЛИЦ съобщиха, че бразилецът симулирал заболяване само и само да не попадне в групата за мача ЦСКА – Рапид от груповата фаза на Лига Европа. Официално от Борисовата градина обявиха вчера, че Платини е отпаднал от разширения състав заради настинка и температура. След като обаче го прегледали, лекарите установили, че не става въпрос за нищо сериозно и нападателят спокойно може да играе. Мишел обаче се оправдал, че е много отпаднал, едва ходи, камо ли да тича.
“Това вече няма как да го установим. Той твърди, че е болен, а реално погледнато състоянието му не е толкова фатално. Даже никак не е зле”, признаха източници от лекарския щаб на ЦСКА пред БЛИЦ.
 
Това не е първият случай, в който Платини бяга от отговорност. Заради несериозното си отношения бразилецът беше натирен при юношите на ЦСКА, след което Гьоре Йовановски го реабилитира. Македонецът започна да налага Мишел в стартовата единайсеторка и когато най-много разчиташе на него, нападателят извади остарелия си, но още важащ коз.