Треньорът на ЦСКА Гьоре Йовановски даде пресконференция преди мача с Рапид (Виена). “Червените” посрещат австрийския тим в четвъртък от 20,00 часа на Националния стадион “Васил Левски”.

Както е известно, македонският треньор бе оставен на поста след решение на клубното ръководство в понеделник. Шефовете имаха спешна среща заради поредицата издънки и последното равенство 0:0 с Калиакра.

Гьоре за пореден път направи интересно изказване и отрече да е получил условия от шефовете от “Титан”, за което каза самият Димитър Борисов.

“Аз условия никога не съм получавал. Няма да съм нито първият, нито последният треньор на ЦСКА. Трябва добре да се анализира, дали аз съм проблемът на ЦСКА. Ако е така, аз ще бъде най-лесният проблем на отбора. Аз работя по моя план, как да излезем от кризата. Вярвайте ми, от тези принципи и методи няма да отстъпя нито един милиметър. Като започнах кариера си казах: “Гьоре, няма да бъдеш треньор нито един ден, ако не работиш по своя план, а слушаш други хора.

Дали Гьоре ще бъде още един ден треньор на ЦСКА, или не, оставям на ръководството да реши. Само аз знам в какво положение заварих ЦСКА - с 2 загуби и 1 равен. Откакто аз съм тук от 7 мача имаме 3 победи, 3 равни и 1 загуба. Освен това изиграхме два качествени мача в Лига Европа - срещу Бешикташ и Порто. Ако мислите, че това не е доволно, ваша работа. Аз съм доволен от моята работа, а дали вие и ръководството сте доволни, оставям на вас и тях да решат. Нито един не се е месил в работата ми, не знам кой ще смее да се намеси”, коментира Гьоре Йовановски.

“ЦСКА винаги играе под натиск - и от страна на феновете, и от страна на всички в България. Футболистите и ние носим голяма отговорност за мача с Рапид, трябва да поправим грешката с Калиакра. Говорихме, подготвени са да са представят по-добре. Положението в Рапид и ЦСКА е еднакво и двата отбора нямат точки. Гледах четири мача на съперника, във всички играят на високо качество. В първенството ние не сме доволни от резултатите и при тях е така”, допълни македонецът.

“Ще бъде качествен мач, играят два отбора с еднакъв опит. Нашите футболисти ще дадат всичко от себе си и ще докажат, че мача с Калиакра е минало. Феновете винаги са част от ЦСКА. Сигурен съм, че утре всичко ще бъде, както на мача с Порто. Нужна ни е подкрепата на феновете”, завърши Йовановски./БЛИЦ