ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Ръководството на "Левски" прави всичко възможно да привлече полския национал Марчин Вашилевски. В момента десният бек е свободен агент, съобщава "Тема спорт". В последните 6 години той носеше екипа на белгийския Андерлехт. След тежка контузия обаче контрактът му не бе подновен. Интерес към него е проявявал и Легия (Варшава), но до сделка не се стигнало.

Марчин Вашилевски е роден на 9 юни 1980 г. в Краков. Започва кариерата си в местния Хутник. От 2000 до 2002 година играе в Шльонск. Там в 51 мача за първенство отбелязва 5 гола. Следва трансфер във Висла Плоцк (60 двубоя с 3 попадения). За един сезон той носи екипа и на Амика Вронки (24 среши с 3 точни изстрела). След това за 6 месеца е в Лех. Тимът от Познан го продава в Андерлехт през 2007 година.

Най-тежкият момент в кариерата му е през август 2009 година, когато белгийския национал Аксел Витсел му чупи крака. Тогава Аксел играе за Стандард Лиеж. Двамата се срещат няколко години по-късно в групите на Шампионската лига, но Витсел вече е в Зенит. Преди мача Вашилевски обявява, че няма да му стисне ръката. В крайна сметка обаче се здрависва с него, "за да не разваля атмосферата в мача".

Полякът минава за голям биткаджия. Известен е и с това, че бележи доста често - през сезон 2008/2009 вкарва 8 попадения. В белгийското първенство изиграва обшо 143 мача за Андерлехт, в които вкарва 20 гола. За националния отбор на страната си е изиграл 60 двубоя.

Освен с Вашилевски "сините" преговарят и с гръцкия национал Юркас Сейтаридис. Той бе чакан да мине медицински тестове в София вчера, но 32-годишният бранител не се появи. Медиите в Гърция пък твърдят, че бившият капитан на Панатинайкос е предложен на кръвния враг Олимпиакос. И не отхвърлят подобна сделка да стане факт.

Днес "Левски" тренира в 17:30 часа. Очаква се на заниманието да има нови играчи, сред които да е хърватският вратар Горан Блажевич.




ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ