Поне петима футболисти на ЦСКА ще са под въпрос за предстоящия в четвъртък (26 ноември) домакински мач срещу Йънг Бойс от група „А“ на Лига Европа.

Според „Тема Спорт“, не е ясно дали Бруно Акрапович ще може да ползва в мача срещу швейцарския шампион Валентин Антов, Амос Юга, Жеферсон Телес, Греъм Кери и Иван Турицов.

Част от тях са контузени, някои с вирусна симптоматика, а други с положителни тестове за COVID-19. Има някаква надежда, че Жеферсон може да бъде на линия за мача след терапия при сръбската лечителка Мариана в Белград.

Вратарят Густаво Бусато, за когото БЛИЦ СПОРТ писа, че е с коронавирус, най-вероятно ще може да играе, тъй като се очаква карантината му да изтече до мача с Йънг Бойс. Подобен е и случаят с Брадли Мазику.

Заради мача от Лига Европа играчите на ЦСКА ще преминат през PCR тестове в понеделник. През тази „червените“ минава изследвания 48 часа преди домакински мач в евротурнирите, но заради усложнената обстановка и няколко заразени играчи, процедурата се изтегля за по-ранен ден.

До момента „армейците“ нямат констатирани случаи на COVID-19 преди мачовете в Лига Европа. Положителните тестове на Петър Занев и Ахмед Ахмедов дойдоха при регулярните ежемесечни изследвания за efbet Лигата, а Турицов и Брадли Мазику се оказаха инфектирани при лагери на националните отбори.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството