Председателят на Тръст "Синя България" Васил Колев напомни на Тодор Батков, че не спазва обещанието си - да прехвърли на феновете 15% от акциите на клуба. Колев изрази готовност, ако това най-после се случи, сдружението моментално да започне да изпълнява стратегията, която е изготвена. Освен това шефът на Тръст "Синя България" посочи кой е светлият лъч не само за "Левски", а и за ЦСКА, пловдивските "Ботев" и Локомотив и другите клубове, които имат големи проблеми с финансите.

"Сега може би някой ще ме нападне, но ще го кажа. Светлият лъч в момента се казва министърът на спорта Красен Кралев, който иска да вкара точния закон. Той знае какво е значението на феновете за управлението на клубовете. Освен това има една хубава идея, парите от глоби да се използват за борба с хулиганството", каза Васил Колев на пресконференцията, която свика заедно с Националния клуб на привържениците на "Левски" след решението им от вчера да напуснат Управителния съвет на клуба.

"Това дружество върви към фалит. Попитах Тодор Батков за визията на "Левски", той ми отговори доста общо. Конкретиката беше, че няма сили да се справи с финансирането, което отговаря на неговия дял. Той не го каза така, но почувствах, че общо взето ни каза "аз няма да давам пари, оправяйте се". Ние представляваме една част от левскарите, но и други левскари виждат в нас надежда. Много нерви, главоболия, физически и психически страдания ни костваше работата", продължи Колев, който разкри, че след последните разговори между него и Батков, адвокатът му е предложил следните три неща: 1.Тръст "Синя България" и "Левски" да направят ООД за маркетинга и мърчандайзинга, 2.Тръст "Синя България" да направи цялата кампания "Левски е твой" и 3.Батков да прехвърли 15% от акциите на Тръста.

"Тръстът е по-богат от "Левски" в момента и това показва трагедията. Всичко опира до това какъв риск ще поемем. Феновете не могат да се справят със спасяването на клуба, защото привържениците така ще се мобилизират и ще покажат какво могат. Изписаха се какви ли не неща. Васил Колев и компания не се справяли... Ние не харчим чужди пари. Ние трябва да решим дали да спрем разрушаването на търговското дружество на Батков, или да спрем рушенето на левскарската общност. Забележете, Гонзо за някои левскари стана инженерчето, а не човекът, който вкара онзи кървав гол на ЦСКА, както и още десетки в тяхната врата. Наско Сираков стана Раев. А той е вечният голмайстор на "Левски". Божидар Искренов пък го нарочиха за подлога на ДПС. Ето това е разпадът. Казвам ви - само Гунди е останал. Не знам дали обаче след няколко години някои хора няма да кажат, че това е човекът, който е управлявал зле колата си", продължи Васил Колев.

"Надявам се, че за толкова месеци Тодор Батков е разбрал, че не се опитваме да трупаме имидж на негов гръб, а го правим за любимия клуб. Нито един от нас не е взел и една стотинка от клуба. Той обаче не спазва обещанието. Още чакаме 15-те процента от акциите. След юбилея той каза, че ще ни ги връчи, но още не го прави. Дори не сме имали конкретни разговори по въпроса. А ние имаме стратегия, по която да работим. Точно за 4 минути ще стане прехвърлянето на акциите. Снимаме се с тях и започваме да работим", каза още Васил Колев.

"Сега е идеалният момент за Тодор Батков да се докаже като машинист. След като е машинист, нека да бъде машинист", добави Председателят на Тръст "Синя България".