Тодор Батков ще бъде изключен от Тръст "Синя България", в който членува. Това съобщи Председателят на сдружението на феновете на "Левски" Васил Колев, който даде пресконференция след оттеглянето си от Управителния съвет на клуба. Колев разкри също така, че много скоро ще стартира нова кампания за спасението на "Левски". Тя е с любопитното име "Левски не е негов", визирайки именно Батков, който още не е изпълнява обещанието си да прехвърли прословутите 15% акции на феновете.

"В понеделник е Управителния съвет на Тръста. На него ще предложа Батков да бъде изключен от сдружението и ще започнем кампания "Левски не е негов". Това е първият и вероятно единствен изключен. Но това се налага, тъй като Батков не работи за целите на Тръста", обяви Васил Колев.

"Ситуацията е много трудна. Липсва доверието сред левскарите. Един пример ще ви дам - срещнах се с важен човек наскоро, помолих го да извади 1 милион лева и да вземе акции, а той ми отвърна "Да не съм луд?". Ние също няма как да извадим 1 милион лева за акциите, както Батков пожела. Да не сме глупаци. Как ще се ангажираме да осигурим 1 милион и да ги подарим. Ако Батков го няма, левскарите ще застанат зад клуба, а оттам ще дойдат и големите инвеститори", обясни Васил Колев.

"Левски" е най-прозрачният клуб в цял свят в момента. Има 600 човека нови акционери в последния месец. Ще има и още. Но ако играем във "В" група, това ще е перверзия. Трябва да си пия хапчетата, ако искам това нещо. А и какво ще се промени? Нищо. Само ще играем две години извън "А" група", каза още шефът на "Синя България".

"Ние сме за социалния модел, а не за корпоративния. Този модел води до Реал (Мадрид) и Барселона, макар и не в такива мащаби. Докато корпоративният води към черно тото, далавери и комисионни от трансфери... Процесът на прозрачност е много труден. Психологическият натиск е огромен. На заседанието вчера в един момент съжалих Константин Баждеков. Много нерви, безкрайни оправдания", каза още Васил Колев.