Бъдещето на Левски продължава да бъде неясно. През миналата седмица мажоритарният собственик Наско Сираков заяви, че лицензът на отбора е застрашен. Същото посочи и временният треньор Живко Миланов.

Според регламента на Лицензионната комисия към БФС най-късно на 30 април от управата на „сините“ трябва да са покрили изискването в правилника - "писмена декларация и публикуване на финансова информация".

Според „Тема Спорт“, на 11 май е първото заседание за издаване на тапии - на отбори от УЕФА, както и на евентуални евроучастници. Втората дата е 14 май, а третата 19 май. На 21 май е насрочено ново заседание за издаване на лицензи на отборите от efbet Лига. Очаква се тогава да се разглеждат и документите на Левски.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Най-късно това може да стане на 25 май, когато за последно ще се гледат документи на отбори от елита. Ако на някое от тези заседания "сините" не получат лиценз, ще могат да се жалват пред Апелативната комисия. Тя има три дати, на които да гледа казуса - 21 май, 25 май и 28 май.

Получаването на лиценз не е единственият проблем на Левски. Клубът няма планиран бюджет за следващата кампания, а повечето играчи стават свободни агенти. Затова и мъглата на "Герена" е голяма.

В края на миналата година "сините" успяха да покрият доста дългове благодарение на два сключени спонсорски договора. С бивши играчи и служители, на които дължи пари, сключи споразумения за разсрочване. Именно и периодът за 2020 година касае и получаването на лиценз. Липсата на свежи пари обаче води и до натрупването на нови задължения - играчите не са получавали заплати, както и неплащане на поетите споразумения.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството