Националът Ивайло Чочев е все по-близо до трансфер в чужбина. След като БЛИЦ първи разкри преди време, че играчът на ЦСКА е силно желан от Палермо, сега още един италиански клуб се включва в битката за подписа му. Всъщност, битка може и да няма, тъй като Монако също поиска таланта и пред него се открива възможност да играе в Шампионска лига рамо до рамо с Димитър Бербатов и Радамел Фалкао.

Агентът Милен Георгиев, който е упълномощен от "червените" да преговаря с клубове от Италия, искащи Чочев, разкри, че Специя също напира за халфа. Офертата на участника в Серия "Б" дори е по-добра от тази на класиралия се за италианския елит Палермо. Ръководството на Специя е готово на момента да даде 1 милион евро на колегите си от ЦСКА. 

Георгиев преди дни е пътувал до Милано, за да договаря условията на "армейците" с ръководството на Палермо. Италианците предлагали солидна заплата на национала ни. Заради променената ситуация в последните часове шефовете на ЦСКА ще изчакат още малко, тъй като надеждата им е в клубната каса да постъпят колкото се може повече пари от раздялата с Чочев. Милен Георгиев използва солидните си връзки в Италия и през последните месеци е придружавал няколко скаута, следящи играта на таланта. Доскорошният спортен директор на италианците Джорджо Перенети силно желаел българския национал. Сегашният спортен директор на Палермо Франко Черавалю присъствал на едно от дербитата с "Левски". Друг човек от ръководството на италианския клуб пък е бил на мача с Лудогорец (0:1).

След като и Специя се намесва за подписа на играча, Томов и компания искат да задържат топката още поне 3 дни с цел по-добри постъпления в касата на ЦСКА. Причината за бавенето на сделката е, че в началото на новата седмица в Специя ще настъпят промени. Именно харесалият Чочев - Джорджо Перенети, ще бъде назначен за шеф в клуба от Серия "Б". Желанието му е да отмъкне Чочев от Палермо. Тогава в ЦСКА ще бъдат далеч по-доволни, тъй като от Специя ще влязат в клубната каса по-добри пари, отколкото от Палермо. Самият Чочев все още не е дал думата си и не е ясно дали ще се навие да премине в клуба от Серия "Б". С оглед интереса на Монако не е ясно какво ще бъде желанието на играча и дали ще предпочете италианската втора дивизия.

БЛИЦ се свърза и с агента Петьо Костадинов, притежаващ правата на кадъра на школата на Чавдар (Етрополе). Мениджърът е учуден от информацията, че Специя иска играча му и недоумява защо Милен Георгиев не се е свързал с него. "Нормално ли е национален състезател да отиде в Серия "Б" при положение, че има възможност да играе с ЦСКА в евротурнирите. А и най-горещата информация на авторитетното френско издание "Екип" гласи, че Монако също иска Чочев", попита Костадинов, добавяйки, че Милен Георгиев не може да урежда играча в друг клуб без негово знание.
 
Мениджърът увери, че огромната шумотевица около национала няма да повлияе на играта му. "Познавам отлично Ивайло. Той е на 21 години, но е по-зрял от 90% от колегите ми", добави Петьо Костадинов.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка