Футболистът на ЦСКА Нджонго Присо беше разпитан от Арбитражния съд към БОК във връзка с инцидента по време и след двубоя с Локомотив (Пловдив). Както по-рано стана ясно, допълнителното наказание на камерунеца от 5 мача беше намалено на 2 и той ще се завърне за "армейците" в по-следващия кръг за мача с Черно море.

Припомняме, че играчът получи червен картон за разправия с Даксон, а впоследствие публиката на "смърфовете" започна да го обижда на расистка основа. От своя страна пък Присо показа неприличен жест към феновете.

Наложи се органи на реда да изведат камерунеца пред тунела на "Лаута", а нервите на самия играч не издържаха, като в крайна сметка той дори се озова в ареста, тъй като налетя на полицай.

"Не мога да коментирам решението на комисията. Надявам се, че Господ ще отсъди това, което трябва. Няма от какво да се чувствам виновен. Извинявам се само, ако е имало някакъв инцидент с полицията. Никой не съм удрял. Бях много шокиран. Все пак отидох да играя мач, а след това се озовах в някаква килия. За мен това бе голям шок. За първи път в живота ми се случва такова нещо", коментира Присо.

"Дори неволно не съм докосвал или удрял полицай. Бях изкаран от нерви, исках единствено да ме оставят да се прибера в съблекалнята. Също така се извинявам за жеста, който показах към публиката, защото там имаше малки деца. Съжалявам, тъй като това не е добър пример за подрастващите", каза още Присо, който добави, че въпреки неприятностите иска да остане в ЦСКА: "Искам да продължа да играя в ЦСКА, тъй като обичам този клуб. В позицията, в която се намираме в момента и с помощта на Господ, може да станем шампиони."