Футболистът на ЦСКА Нджонго Присо преспа в ареста и днес ще бъде съден по закона за хулиганството. Това съобщи за БЛИЦ шефът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

“Играчът на ЦСКА е задържан с полицейска мярка за 24 часа и прекара нощта в пето районно управление. Късно снощи са разпитани свидетели от инцидента в тунела. Самият той е дал показания, след като преводач му е обяснил правата. Разследващият полицай е докладвал в районната прокуратура и днес ще бъде разгледан казуса. Присо ще бъде съден по член 325 от закона за хулиганството по престъпление срещу орган на властта. Има бързо полицейско производство по случая”, заяви старши комисар Чонов.

Според закона за хулиганство и нарушаването на обществения ред санкцията е лишаване от свобода до две години или пробация, както и обществено порицание. В случая с Присо има утежняващи обстоятелства – престъпление срещу орган на реда и максималното наказание в случая е до 5 години затвор.

Очаква се Присо да се отърве с лека санкция - глоба и пробация. Повод за задържането му е сблъсък с полицай в тунела на стадион "Локомотив". От ЦСКА са категорични, че Нджонго не е посягал на представител на реда, а само се е държал непристойно.

Камерунецът и Даксон получиха директни червени картони по време на мача Локо (Пд) - ЦСКА (0:3). На прибиране към съблекалните феновете на Локомотив дълго време скандираха “циганин, циганин” към Присо. Той им отвърна с неприлични жестове с ръце и фразата “F*ck off” и се прибра бесен в тунела.