Футболистът на ЦСКА Нджонго Присо продължава да е в 5-то РПУ в Пловдив и ще нощува в ареста. Почти в полунощ източници на БЛИЦ потвърдиха, че камерунецът все още не е освободен. Както по-рано стана ясно, съотборниците му си тръгнаха към София след победата с 3:0 над Локомотив (Пловдив), а той беше принуден да остане под тепетата.

Присо беше отведен в Районното да дава обяснения след двубоя на "Лаута", след като се разбунтува в тунела на стадиона, докато се прибираше към съблекалнята след червения си картон в 63-ата минута. Една от версиите гласи, че опитал да удари служител на реда с дървено трупче. От клуба обаче категорично отричат Присо да е удрял някого, признават само, че се е държал непристойно и е готов да понесе наказанието си. Към полунощ на футболиста все още не е повдигнато обвинение, тече нормална процедура по изслушване, след което ще бъде взето решение за евентуалното му наказание.

Вероятно на нападателя на ЦСКА ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство. Според законите гражданин няма право да бъде задържан в ареста повече от 24 часа, така че на сутринта Присо би трябвало да бъде освободен. "Нямаме право да коментираме, докато не приключи всичко. Все още сме в Пловдив, обикаляме и чакаме", лаконични бяха представители на ЦСКА пред БЛИЦ.

Изпълнителният директор на "червените" Венцислав Живков, административният шеф на клуба Димитър Димитров-Каубоя, пресаташето Иван Ченчев, както и администраторът Кирил Костов придружават Присо в 5-то РПУ в Пловдив. Разпитът на камерунеца започна към 22:00 часа, след като няколко часа се чакаше преводач от френски език./БЛИЦ