"Ботев" (Пловдив) призова Тодор Неделев да бъде оставен на мира и медиите да престанат да шумят около името му. Треньорът на "жълто-черните" Станимир Стоилов коментира ситуацията с таланта, който е поредният играч на "канарчетата", който ще отсъства от терена за сравнително дълъг период от време. По-рано днес от "Ботев" (Пловдив) съобщиха за БЛИЦ, че Неделев ще бъде опериран в Мюнхен, като ще му бъде поставен специален пирон в ходилото.

"Докторите в Германия са преценили, че трябва да оперират ходилото на Тошко Неделев. Чух се с него веднага след прегледа. Това е по-добрият вариант за него. Във футбола сме виждали доста такива травми. Ако не се оперира, рискът да се повтори е голям. Тези контузии се получават предимно от млади футболисти, до 23-24 години. Ивелин Попов на два пъти получи такава контузия докато бях треньор на националния отбор, Александър Александров също е получавал. Там трябва да се процедира със специални стелки, специални обувки, но все още в България няма това ниво, за да си позволим такива неща", каза Стоилов.

"Травмата не е тежка, но изисква време за възстановяване. Вероятно няма да разчитаме на Тошко около два месеца. Надяваме се да успее да запише още някой мач за "Ботев", за да го изпратим подобаващо за Германия. Сега обаче ви призовавам да го оставим на мира. Той има нужда да се отърси от цялото напрежение. Трябва му спокойствие, добро възстановяване, и да мисли за футбол. За съжаление "Ботев" и българският футбол губят един отнай-креативните си футболисти за известно време", добави Мъри.

Спецът коментира и появилата се информация, че е виновен за контузията на Неделев, тъй като го е претоварил.

„Всеки си пише каквото си иска и аз няма какво да коментирам. Нека аз да съм виновен за контузията на Неделев и всичко друго. Тошко получи удар и затова бе сменен. Имаше още десетина минутки, и ако не беше получил удар, може би щеше да доиграе срещата. Глупости и сериозни неща не ми се коментират“, каза треньорът на "канарчетата".