Веднага след като официално се разбра, че Пламен Николов и Чавдар Атанасов се оттеглят от ръководството на “Ботев” (Враца), в клубният сайт излезе материал, който меко казано ги оплюва и напада.

Ето пълния текст на статията, публикувана със заглавие: Какво свършиха Чавдар Атанасов и Пламен Николов в Ботев?

“Напускащото ръководство на “Ботев” изкара над 2 години начело и определено не се запомни с някакви небивали управленски успехи. Още с първите си дни, Чавдар Атанасов и Пламен Николов влязоха в конфликт с футболистите около обещани, но неизплатени премии. През цялото си присъствие в клуба, двамата така и не намериха стабилно финансиране и на практика разчитаха на външни средства, за които нямаха никаква заслуга, но поне разпределяха далновидно. Точно за техническата част на работата си, те заслужават похвала, тъй като съумяваха с малките общински ресурси да правят добра селекция, която винаги изпълняваше програмата минимум.

Прочуха се с няколко гръмки лагера в чужбина (Анталия и Бразилия), които така и не се състояха по неясни причини, а през 2011 си навлякоха гнева и на феновете с привличането на твърде много футболисти под наем и липсата на всякаква грижа към школата. Най-големият им грях към феновете, обаче, си остана пълната липса на прозрачност и комуникация. “Ботев” беше единствения клуб в А група, който не развива политика спрямо феновете и на практика те бяха просто досаден дразнител за ръководителите. Пламен Николов успя да настрои и част от клубните легенди срещу себе си покрай 90-годишния юбилей на клуба, който не мина без скандали за забравени ветерани и избирателно поканени участници. За капак, славният някога вратар, изръси небивалицата, че 1000-2000 зрители на мач влизат през дупките на стадиона, а сезонните карти за достъп, които продуцира бяха толкова непрофесионални, че за нула време се намериха тарикати да ги фалшифицират.

През последната година, Чавдар Атанасов пое по-централна роля и успокои страстите на феновете като в същото време сякаш се опитваше да намери отговор на въпроса с финансирането. Като резултати на зеления терен, "Ботев" записа историческо завръщане в А група, макар по признание на Атанасов, то да се дължи до голяма степен на финансиране от АЕЦ Козлодуй. В групата на майсторите "Ботев" живуркаше и смени една камара треньори, което е още един атестат за слаба организационна политика.

В крайна сметка напускащото ръководство остави повече врагове отколкото приятели във Враца и логично не успя да намери общ език и с новите инвеститори.”