На 24 февруари 2015 година (вторник) стартира дарителската кампания, с която желаещите имат възможност да помогнат на любимия си "Левски", придобивайки от акциите на Тодор Батков. Както вече стана ясно, 1 акция е с номинална стойност от 1 лев, а "сините" пускат различни пакети. Най-малкият е 100 броя срещу 100 лева. Известно е, че Батков притежава 8 милиона акции, като очакванията му са да се намерят и бизнесмени, които могат да се сдобият с най-големия пакет срещу 1 милион лева. БЛИЦ припомня, че подобна кампания имаше миналата година и в ЦСКА, която обаче бе обречена на провал. В случая обаче от "Левски" държат да се подчертава, че съществува разлика, тъй като на "Герена" кампанията е дарителска. 

Цялото съобщение от клуба:

На всеки дарител мажоритарният собственик г-н Тодор Батков, в знак на благодарност, ще прехвърли безвъзмездно съответния брой от своите акции от капитала на „ПФК Левски“ АД.

Акции ще бъдат предоставяни в пакети от 100, 1000, 10 000, 100 000, 1 000 000 акции, всяка от които с номинална стойност от 1 лев, или кратни на тези бройки, в зависимост от размера на направеното дарение в полза на „ПФК Левски” АД.

Кампанията ще продължи до 24 май 2015 г., като се надяваме по този начин за 101-ия си рожден ден "Левски" да се върне при своите изконни собственици – привържениците.

В дарителската кампания можете да се включите по следния начин:

Лично

Посещавайки офиса на ПФК "Левски" АД, намиращ се в гр. София на ул. „Тодорини кукли” 47, всеки работен ден от 10.00 до 15.00 часа.

По банков път от страната и чужбина

Превеждайки съответната сума в лева (разноските по банковия трансфер на всички обслужващи банки да бъдат за ваша сметка) по следната банкова сметка:

                Банка: БАНКА ДСК ЕАД

                BIC: STSABGSF

                IBAN: BG06STSA93000021964080

                Бенефициент: „ПФК Левски“АД


Задължително в платежното нареждане трябва да посочите трите си имена и ЕГН и като основание за превода „ДАРЕНИЕ“.

Тръст "Синя България" също излезе със съобщение:

Във връзка с организираната дарителска кампания за подпомагане на любимия „Левски“ и възможността да получите безвъзмездно желаните от Вас акции и станете собственик на част от капитала на „ПФК Левски“ АД, за Ваше улеснение в случай, че не бихте могли да получите лично предоставените от г-н Батков временни удостоверения в уверение на това, че притежавате съответния брой обикновени поименни акции с право на глас от капитала на дружеството, всяка от които с номинална стойност от 1 лев, бихте могли да го направите чрез пълномощник с изрично пълномощно с нотариална заверка на подписа Ви, текстът на което можете да свалите от ТУК.

Ако нямате близък или приятел в София, можете да упълномощите секретаря на Тръста на привържениците на Левски „Синя България”, който ще получи Временното удостоверение за акциите от Ваше име и би могъл да Ви го изпрати по куриер за Ваша сметка.

За повече информация:

тел. 00359 899 918328

e-mail: [email protected]