"Левски" надделя с 2:1 срещу Локомотив (Пловдив) и се върна на победния ход, след като преди седмица отстъпи с 0:1 на ЦСКА. Головете за "сините" днес реализираха Ромен Ели в 33-ата минута и Жоао Силва в 49-ата. В 60-ата пък Нуно Пинто си отбеляза автогол, но все пак избраниците на Илиан Илиев не допуснаха изненада и взеха трите точки. По този начин "Левски" събра 25 в актива си и се изравни с Лудогорец, който остана с 25 след загуба с 0:1 от Черноморец в Бургас.

За двубоя със "смърфовете" Илиан Илиев направи няколко промени в стартовия състав на "сините" в сравнение вечното дерби с ЦСКА, загубено с 0:1 преди седмица. Сред титулярите се завърна изтърпелият наказание Кристовао Рамос, докато Роман Прохазка седна на пейката. Освен словака още Христо Йовов, Орлин Старокин и Марсиньо останаха резерви. Мястото на Бижутера в централната зона на терена зае Станислав Ангелов, а Даниел Димов игра като двойка централни защитници с Ромен Ели. Нуно Пинто започна на левия бек, вместо Старокин. Жоао Силва пък започна на мястото на Марсиньо и оправда гласуваното доверие, отбелязвайки първия си гол в "А" група.

"Сините" започнаха срещата на доста високи обороти. Първата възможност се откри пред Ромен Ели, който в 3-ата минута засече центрираната от Илиян Йорданов топка, но я изпрати над вратата, пазена от бившия страж на "Левски" Йордан Господинов. В 5-ата Жоао Силва отправи топовен изстрел от пряк свободен удар, но топката разтресе напречната греда, вместо да влети в мрежата. Изпълнението на португалския нападател беше от близо 30 метра. Натискът на "сините" се засили още повече. Последваха удари на Базил Де Карвальо и Даниел Димов, за да се стигне до 33-ата минута, когато трибуните на "Герена" вече ликуваха. Разписа се френският защитник Ромен Ели. Топката беше центрирана от корнер, Жоао Силва засече с глава, Йордан Господинов спаси фамозно, след което кълбото попадна в Ели, който без проблем вкара от близко разстояние за 1:0.

В 36-ата Рангел Абушев изпълни пряк свободен удар, но топката излезе отдясно на Пламен Илиев. Вратарят на "сините" сбърка в 42-ата минута, когато загуби топката от Станислав Маламов, след като се подхлъзна. За негов късмет обаче играчът на Локо (Пд) не успя да отбележи в опразнената врата и така двата отбора се оттеглиха на почивка при минимална преднина за "Левски" - 1:0.

Второто полувреме започна отлично за селекцията на Илиан Илиев. В 49-ата авансът на "сините" беше удвоен, което поуспокои публиката на "Герена". В този момент Жоао Силва най-после се отпуши. Португалският нападател вкара първия си гол с екипа на "Левски", след като беше изведен отлично от Базил Де Карвальо и реализира, озовал се сам срещу Йордан Господинов - 2:0.

От щаба на "смърфовете" изразиха съмнения за засада при подаването на бившия си футболист Де Карвальо към Силва.

В 60-ата минута Нуно Пинто си отбеляза автогол след неразбирателство в отбраната на домакините и нова грешка на Пламен Илиев, но до края на двубоя "сините" съумяха да запазят крехката си преднина и да се поздравят с осмата победа от началото на първенството.

За Локомотив (Пловдив) днешното поражение на "Герена" е трето от старта на шампионата. Стефан Генов и момчетата му са в средата на класирането с актив от 11 точки, колкото има и Монтана.

Мачът по минути - ТУК

"ЛЕВСКИ" - ЛОКО (Пд) 2:1
1:0 Ромен Ели (33), 2:0 Жоао Силва (49), 2:1 Нуно Пинто (60-автогол)

Levski_.jpg

ЛЕВСКИ"
: 23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мулдер, 3.Ромен Ели, 25.Даниел Димов, 28.Нуно Пинто (84-6.Орлин Старокин), 4.Станислав Ангелов, 45.Владимир Гаджев, 16.Кристовао Рамос (81-8.Роман Прохазка), 22.Илиян Йорданов, 19.Базил Де Карвальо, 9.Жоао Силва (66-31.Марсиньо)
Резерви: 1.Ивайло Василев, 6.Орлин Старокин, 20.Александър Башлиев, 8.Роман Прохазка, 32.Радослав Цонев, 31.Марсиньо, 10.Христо Йовов
Треньор: Илиан Илиев

lok.jpg
ЛОКО (Пд): 12.Йордан Господинов, 17.Костадин Марков, 6.Кирил Котев, 55.Мартин Кавдански, 77.Диего Фераресо, 16.Христо Златински, 26.Николай Дюлгеров, 23.Даниел Георгиев, 89.Станислав Маламов (76-33.Димо Атанасов), 4.Рангел Абушев (76-18.Георги Стефанов), 9.Атанас Курдов
Резерви: 1.Стефано Кунчев, 90.Стелиос Деметриу, 3.Валери Георгиев, 19.Марин Петров, 18.Георги Стефанов, 7.Николай Станков, 33.Димо Атанасов
Треньор: Стефан Генов


София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Георги Игнатов
Жълти картони: Станислав Ангелов ("Левски"); Кирил Котев, Мартин Кавдански, Йордан Господинов (Локо Пд)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА