"Левски" преговаря с Флойд Айте. Крилото на Реймс е желаният заместник на Гари Родригес, който беше продаден на Елче преди около седмица.

Айте играе като ляво крило и офанзивен халф. Той е национал на Того, а също така притежава френски паспорт. Флойд Айте е роден през 1988 година в Бордо. Кариерата му стартира в едноименния отбор, а на два пъти е отдаван под наем в тимовете на Анже и Нанси, пише Гонг.

От 2011 година трансферната цел на "Левски" е играч на Реймс. През тази кампания той е твърд титуляр. До този момент е записал 19 мача, а в 16 от тях започва като титуляр. В тях Айте има четири попадения. В последния кръг от Лига 1 той наказа Монпелие, но Реймс падна с 2:4. Останалите му "жертви" през сезона са Евиан, Лион и Аячо.Флойд има 13 мача с 1 гол за националния отбор на изконната си родина, включително редом със звездата Еманюел Адебайор (Тотнъм).

Ако се стигне до трансфер, "Левски" вероятно ще приключи със селекцията. До този момент „сините“ привлякоха Антон Огнянов, Аймен Белаид, Павел Чмовш, Валери Божинов и Пламен Крумов.

От началото на кариерата си 25-годишният футболист има зад гърба си Суперкупа на Франция и второ място в първенството на страната.


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА