Тръстът “Синя България” отново скочи на Тодор Батков. Васил Колев, който е председател на органицията, официално сне доверието си от собственика на “Левски”.

“100-годишнина ще има. Да тя ще е без титла, без купа, без стадион, но ще е с история. “Левски” не е само настоящето, “Левски” е идеята, историята. Юбилеен мач няма да има, а причина за това се оказа, че е единствено нежеланието на “Левски”. Тодор Батков заблуди всички, но документ показа, че единствената причина е наистина нежеланието на клуба. Има стадион, има съперник, има и пари, но по някаква причина не се иска това нещо", каза при гостуването си в btv action Васил Колев по повод предстоящия юбилей на 24 май.

"Ние не искаме фиктивно участие в управлението, което е напълно безсмислено. Което самият г-н Батков подчерта в интервюто си, че Управителният съвет на “Левски” се събира един или два пъти годишно, взимат пари, пък им ги спира... Да не забравяме, че председателят на този съвет е в оставка, а друг член е на път да напусне. Което означава, че тази власт е просто фиктивна.

Иначе този тръст е създаден точно с тази цел - да се включи в управлението. Това е моделът, който на много места в Европа функционира. Само в Англия има над 80 такива тръста, които са с участие в Борда на директорите на клуба. Те са с реална власт, както е със Суонзи - 20% от клуба е на феновете и те вдигнаха клуба.”

Само преди три дни феновете от тръста поискаха да закупят любимия си клуб. Привържениците пожелаха външен одит от независим и авторитетен одитор, като освен това изразиха готовност „левскарската общност, и в частност Сдружението, да придобият собствеността върху отбора от "Герена".