ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Бившият адвокат на ЦСКА Радостин Василев, който бе уволнен от сегашното ръководство на "червените", отправи остри критики към Александър Томов и управлението му, както и прогнозира, че "армейците" ще фалират много скоро.

"Не искам да твърдя и да давам изказвания колко и какво е спечелено. Делата са публични. Но натовареността на този футболен отбор е ненормална, дори за отбор от Източна Европа. Говоря за натовареността на юридическия отдел. Александър Томов прехвърли клуба на "Титан" в по-добро състояние откъм дела, отколкото "Титан" го издава. При "Титан" излязоха много дела, стари. Знаете, че много хора чакат да дойдат нови собственици и тогава предявяват претенции", каза Василев при гостуването си в Актуално студио "Дерби".

"Томов продаде клуба с правен анализ, докато сега го купува много насляпо. В момента вътрешните, българските, дела са над 50, а над 15 са международни. Материалният интерес е над 10 милиона лева. Невъзможно е да бъдат спечелени всички", коментира юристът, който твърди, че бившите собственици са вложили над 40 милиона лева за петте години управление.
"След като "Титан" казаха, че няма да могат да издържат клуба, направиха операции - юридически и счетоводни. Чрез тях те ликвидираха задълженията към техни фирми. Прехвърлиха клуба без задълженията към тях. От там паднаха 40 милиона, които, според мен, са дали за издръжка през последните 5 години. Като се премахнат, остават между 17 и 20 милиона лева дълг. Ако те бъдат изчистени, клубът може да заработи спокойно. Освен това ЦСКА има ангажиментите по базата. Така че не е малка сумата, поне 17 милиона е", продължи Василев, след което даде коментар и как вижда плановете на новото ръководство - "Първият период на Томов, не знам как е издържал клубът, но "Титан" издържаше със свои пари, като изключим спонсорството от "Глобул". Те издържаха клуба от фирмата за сметопочистване и сметосъбиране, т.е. са наливали свои пари. Сега с продажбата на акции не знам технологията. Директно няма как да качат ЦСКА на борсата. 2 600 000 лева е номиналът на акциите, което е смешно. Не мога да приема продажбата на акции за оправдана в това състояние на клуба, защото лицето закупило акции става задължено спрямо размера на закупените акции. Без сериозни фирми няма да стане."
 
"Виждам 5-6 фирми, които да наливат пари всеки месец, за да може да се оздрави клубът. Трябва да мине година или две с минимизиране на бюджета. От октомври не са идвали никакви пари и ако така продължава, до септември-октомври клубът ще фалира. От влизане на това ръководство ЦСКА се издържа с продажба на билети. Много е тежко, но аз си мисля, че човек, който е гонен с бутилки от "Армията", трябва да подходи малко по-сериозно, а не само с продажба на акции. Липсва сериозен финансов субект, но щом взимат футболисти с по 15 000 лева заплати, значи, че имат нещо зад гърба си. Иначе би било безумие", каза още Радостин Василев.