Новият изпълнителен директор на ЦСКА Радослав Златков обяви кога очаква да бъде спечелена шампионската титла на България. Неговата цел е „армейците“ да бъдат №1 с откриването на новия стадион, но беше категоричен, че ако това се случи по-рано, ще бъде още по-добре. Златков отсече, че треньорът Александър Томаш има пълната му подкрепа.

„Първо говорих с Александър Томаш, когато започнах работа. Първата стъпка беше вътрешният одит. Целта е не да се променя нещо, а да се надгражда. Конкретни планове, конкретни стъпки, проекти, регулярна среща с ръководството. Даже днес не съм я прескочил. Това е нещо, което се случва непрекъснато. Любимият ми метод е да седна до някого и да го питам до къде е. Задачи, цели и контрол. Треньорът има пълната ми подкрепа и той го знае. Основната ни цел е титла при откриването на новия стадион. Ако станем първи по-рано, още по-добре“, заяви Радослав Златков.

„Убеден съм, че на колкото повече отбори в България работят като бизнес модел - ще имаме повече български имена на фланелките, ще имаме победи. Добрите практики трябва да са заимствани. Това са практики, които в други индустрии се използват в България. Това, което аз виждам, идвайки от моята сфера е, че футболът е изостанал в цифрово отношение. Няма да изчезнат хората, а тяхното внимание трябва да бъде насочено към важните неща. Това ще подпомогне основната цел – отбор и победи. Методологиите при децата, които ще създаваме, са много важни. Обучението на треньорите също. Трябва да има един модел и да има постоянство, а не да се събудим утре да си кажем, че ще играем като Реал Мадрид, а на другия ден като Барселона или Манчестър Юнайтед. Трябва постоянство и работа – това е моето верую“, допълни новият шеф.

„Ще положа максимални усилия да вляза максимално близо в детайлите на работата. В спортно-техническата част трябва да отговарят експертите. Трябва да има много ясно начертан план от точка „А“ до точка „Б“. Ние ще срещнем много препятствия, но трябва да анализираме грешките си и да се опитваме да ги предотвратяваме. Нужни са точни и ясни правила, които да се спазват от мен до последния човек в организацията. Аз съм много диалогичен, вратата ми е отворена, но съм безкомпромисен, когато трябва да се наложи желязна дисциплина и тя ще ни помогне“, коментира изпълнителният директор на ЦСКА.

„Никога няма да чуете от мен критични думи по отношение на миналото. Всеки един, който е бил или е в ЦСКА, независимо кой е, той е допринесъл с нещо за историята и това, което е тази институция. Гледах предишната презентация, не е съвсем същата. Въпросът не е външният вид, а как се налагат правилата. Какви са взаимовръзките. Иначе стои един слайд. За мен възловият момент е как се повежда този отбор към целите, които сме си поставили. Аз имам пълната свобода да направя промените, които смятам за нужни. Свободата ми е дадена в името на голямата цел. Ще се обърнем назад след време и ще бъдем всички горди с това, което сме постигнали“, призна Радослав Златков.

„Приходните потоци във футбола са стандартни. На първо място са играчите и трансферите в двете посоки. Второто важно перо са добрите резултати. След това рекламодателите, след това телевизионни права, членски карти, билети, магазин, цялото изживяване на стадиона. Всеки един от компонентите със своята тежест ще допринесе за превръщането на този бизнес проект успешен. Абсолютно всички сме наясно, че процесът е доста дълъг“, заяви шефът на ЦСКА.

efbet Лига - сезон 2024/2025