Новият изпълнителен директор на ЦСКА Радослав Златков призна, че не е запален футболен фен и през последните години не е ходил на много мачове, но тепърва постоянно ще ходи на стадиона. Той разкри, че вече си е купил №32 и той ще бъде обявен на търг, когато въпросната шампионска титла бъде спечелена. Златков не пожела да разкрие местоположението на новата школа на „армейците“, но уточни, че ще бъде близо до метростанция.

„ЦСКА може да започне да играе на новия стадион от есента на 2026 година. Все пак има някои технологични особености, които трябва да бъдат изпълнени. 32-ри номер съм си го купил вече, той ще бъде обявен на търг, като спечелим въпросната титла. Стадионът ще бъде с най-висока сигурност. Практики, които са заимствани от най-добрите стадиони и първенства. Естествено, работа с други федерации и отбори – с Англия и Испания. Ще използваме добрите примери. Ще върнем семействата на стадиона. Пак да видим родителите с децата на техните рамене, да им дадем истинско изживяване на празника – преди и след мач “, категоричен е Златков.

„Аз лично не съм фен. През последните години не съм ходили много на мачове. Интересувал съм се от футбол, но не съм бил запалянко. От тук насетне ще ходя на стадиона – това е сигурно. Гледал съм различни ръководители и различни мачове и съм сигурен, че има какво да се надгражда“, призна новият изпълнителен директор на ЦСКА.

„Няма да кажа точно къде ще бъде новата академия, но ще бъде до спирка на метро. В момента се правят архитектурни проекти. Когато те са готови, тогава ще има яснота за финансовите параметри на този проект. Наблюдават се школите на водещи европейски отбори и трябва да се изберат най-добрите модели, които да се приложат в нашите условия. Това е един от най-важните ни проекти, в който създаваме не само играчи, а и хора. Не са важни резултатите на отборите от школата, а какви играчи се създават“, допълни шефът.

efbet Лига - сезон 2024/2025