Новият изпълнителен директор на ЦСКА Радослав Златков дава първата си пресконференция, след като беше назначен в клуба. Той говори за плановете си за работа при „армейците“.

„Имаме ясни поставени задачи. Те са изграждането на европейски отбор, нов стадион и съвременна школа, която да произведе новите Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров“, заяви Златков във встъпителните си думи.

„Не съм магьосник или наивник. Всеки, който си мисли, че може да се появи човек, който с магическа пръчка веднага ще промени нещата в клуба, е наивник. Ние трябва да направим основата, която след година-две-три да върне старата слава. Чака ни много работа и последно най-важно, че всяка структура трябва да има взаимодействие на звената, за да може да работи правилно. Трябва да се спазват срокове и взаимодействие между звената. Трансформирал съм огромни компании и нямам капчица съмнение в нашия успех.“, допълни новият шеф на ЦСКА.

"ЦСКА е институция и стои здраво върху четири основни колони. Не трябва да забравяме нашата славна история и никой не я забравя. Един разклатен стълб са армейските ценности - морал, чест доброта. С помощта на цялата червена общност, на всички нас, ние ще подкрепим фундаментите и ще издигнем ЦСКА там, където заслужава. Ние ще сме проактивни, така че открито да споделяме това, което се случва с нашия любим отбор", заяви изпълнителния директор на "армейците".

„Структурата на клуба е жив организъм, който се променя. Основната цел е да има много точни и ясно отговорности, права и задължения по направления. Ще имаме няколко звена – спортно-технически, администрация, технически отдел, комуникации и маркетинг. Открито ще казваме какво ще се случва с нашия отбор, но ще бъдем дисциплинирани. Начертал съм няколко линии, които трябва да се спазват и ще следим какво ще излиза от нашата кухня. Скоро ще има още едно звено – Търговски отдел. Структурата трябва да се напълни с най-добрите играчи. Трансферният ми прозорец в администрацията е отворен. Търсим и попълваме най-точните хора. Чистачката на Панчарево трябва да бъде най-добрата чистачка. Ние сме една бизнес фирма, която трябва да покаже добри резултати, за да има устойчивост“, коментира Златков.