ЦСКА постигна класическа победа с 3:0 над Пирин (Гоце Делчев) в мач от 29-ия кръг на "А" група. Попаденията за "червените" вкараха Мишел Платини от дузпа в 41-ата минута, защитникът на гостите Атанас Дреновички си отбеляза автогол в 79-ата, а в 87-ата с пета се разписа Спас Делев. Това е 19-а победа за ЦСКА от началото на първенството, след която грандът събра 63 точки и твърдо завършва на 3-ото място, след като по същото време преследвачът "Ботев" (Пловдив) загуби с 0:2 от Лудогорец.

Треньорът на столичани Милен Радуканов Милен Радуканов беше в настроение след успеха. “При създалата се ситуация съм доволен. Благодаря на футболистите за днешния мач, играхме на върха на възможностите си. Имаше известна доза подценяване, имаме и доста контузии, но тези, които бяха на терена свършиха това, което трябваше. Гоце Делчев играеха затворено, радвам се, че вкарахме 3 гола, каза Радуканов. - Ако трябва да съм искрен, краят на сезона дойде след този мач, имаме един протоколен мач с Локомотив (София). Радвам се, че взехме третото място, след като мине дербито ще говорим с ръководството за евентуален мой нов договор.”

Спецът завърши войнствено пресконференцията. “Колкото и да ни плюят мога да им кажа, че ЦСКА е на първо място през пролетния полусезон”, заяви Радуканов.