ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

„Сердика спортни имоти“ ЕАД и ПФК „ЦСКА София“ ЕАД подписаха меморандум за създаване на съвместно дружество. Новината съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Днес, 6 декември 2022 г., беше подписан меморандум между „Сердика спортни имоти“ ЕАД и ПФК „ЦСКА София“ ЕАД относно създаването на съвместно дружество за строителството на нов стадион на футболния клуб. 

С подписания меморандум двете страни се ангажират с конкретни стъпки и срокове относно учредяването на съвместното дружество. Към меморандума е подписано и приложение, представляващо учредителния акт на дружеството. 

Сензационна бомба в БЛИЦ: Стойчо Стоилов говорил с титуляр на Левски

С приложението двете страни постигнаха съгласие относно структурата и дейността на съвместното дружество.

Създават се условия ПФК „ЦСКА София“ ЕАД да продължи с дейността по проектиране на стадиона, докато продължава юридическото оформяне на съответните документи и процедурата по вписване на съвместното дружество в Търговския регистър. 

„Сердика спортни имоти“ ЕАД не поема ангажименти относно финансирането на бъдещото строителство, което трябва да бъде осигурено изцяло от футболния клуб", гласи съобщението от ММС.

Малко след това и от ЦСКА се похвалиха с новината: 

"Днес ЦСКА подписа Меморандум за създаване на съвместно дружество с държавата, което да гарантира построяването на новия стадион. 

Чрез меморандума клубът и спортното министерство се ангажират с ясни стъпки и срокове, които да официализират учредяването на общо дружество. Важно допълнение към документа е подписаното към него Приложение, което представлява учредителния акт на новото дружество. В него страните постигат съгласие за структурата и дейността на дружеството. 

Докато тече работа по документацията и вписването в Търговския регистър, държавата потвърждава правото на ЦСКА да продължи проектирането на стадиона и се задължава да съдейства при необходимост. Цялото финансиране за стадиона ще бъде осигурено от ЦСКА. Ръководството на клуба и международните проектанти продължават усилената работа по идейния проект и техническите параметри на стадиона. 

Както многократно сме заявявали, готови сме на всякакви варианти за партньорство с държавата и ще спазваме всички законови разпоредби, само и само да стигнем до строеж на ново, модерно спортно съоръжение, което София заслужава".

 

Днес ЦСКА подписа Меморандум за създаване на съвместно дружество с държавата, което да гарантира построяването на новия...

Публикувахте от CSKA Sofia FC в Вторник, 6 декември 2022 г.

 

Държавата с важно съобщение за стадиона на ЦСКА

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК