Съвсем различни мнения за селекцията на “Левски” изказаха шефовете Тодор Батков и Иво Тонев. Двамата бяха днес на “Герена” за първата тренировка. Тонев се разграничи от думите на Батков, който изтъкна, че клубът до момента е платил 500 хиляди лева за нови.

“Вече колко години съм в “Левски”, няма трансферен прозорец, в който да не плащаме. Все се вадят поне по половин милион. И сега селекцията струва 500 хиляди лева, като уточнявам, че това е до момента, тъй като ще вземем поне още един нов футболист”, обяви Батков, който не пожела да назове новото попълнение. До момента “сините” привлякоха вратаря Михаил Иванов, защитника Пламен Димов и полузащитниците Стефан Велев и Милен Василев.

“Не знам какво ви е казал Батков, но аз мога да ви съобщя, че сумата за новите не е такава. Дали сме 350 хиляди лева до момента, но работим за привличането на класен футболист. Моля ви не ме питайте за него, тъй като нищо няма да ви разкрия. До момента не искахме от кухнята на “Левски” да излиза към кои футболисти имаме интерес, тъй като се начетохме на страшно много спекулации. Дори прочетох за имена, които сме ги искали, а всъщност въобще не сме обсъждали. Истината е, че много футболисти решават да си правят реклама на гърба на “Левски” и по този начин си вдигат цената”, коментира Иво Тонев изрично, подчертавайки, че за четиримата привлечени до момента е платено по-малко от половин милион.

“Разбрахме се с Черно море, Райков ще играе за тях. Башлиев отива в Черноморец като част от сделката за Пламен Димов. Когато ние даваме футболисти на някои отбор, става лесно, клубът отсреща казва, че няма пари и ние им правим услуга. А когато искаме да вземем някого, е много по-трудно”, допълни шефът.
ПЛАМЕН СЛАВОВ, ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ