Селекционерът на българския национален отбор Ивайло Петев беше самокритичен след тежката загуба от Турция с 0:4 в контролата, играна в Истанбул. Поражението е първо за специалиста, откакто пое "лъвовете".

"Мач с две коренно различни полувремена. Допуснахме много елементарни грешки и при трите гола в рамките на 10 минути. След това бяхме изключително безпомощни, но от всяка една загуба трябва да вадим и нещо добро. Жалкото е, че през първото полувреме се представихме добре и по нищо не личеше, че можем да инкасираме подобен резултат. Но сега трябва да анализираме много внимателно мача и къде сме сбъркали, за да може занапред да не допускаме такива грешки, коментира Петев пред Sportal.bg.

- Поражението е тежко и срамно. Нормално е самочувствието на момчетата да е минорно след 0:4, както и моето, естествено. Ние обаче трябва да направим всичко възможно, за да излезем от тази ситуация и да подготвим отбора психически за предстоящата квалификация с Малта. Напълно нормално е, след като инкасираш три гола за десет минути да нямаш увереност и самочувствие. Просто второто полувреме бяхме доста безпомощни, което лично на мен не ми хареса, но за да се стигне до тази ситуация сами сме си виновни. Относно евентуални промени за Малта, първо ще преспим, после ще анализираме и след това ще решим."

Следващият ни мач е гостуване на Малта в европейска квалификация на 12 юни (петък) от 21:45 часа българско време. Съперникът ни победи в контрола Литва с 2:0 в последната си проверка преди сблъсъка с нашите национали.


Нашата група "Н" за европейските квалификации