Юношеските ни национали до 17 години излизат от 19:00 часа тази вечер срещу Словакия в решителен мач - последен за селекцията на Викторио Павлов в Елитния кръг на квалификациите за Евро 2016. Форумът ще се проведе през май в Азербайджан, а "лъвчетата" имат реален шанс да се класират за него. Това ще стане, ако момчетата на Викторио Павлов вземат трите точки от Словакия, а по същото време мачът Германия - Холандия завърши с победител или 0:0. И двете срещи стартират в 19:00 часа.

Припомняме, че в първите си два мача българските таланти завършиха наравно с Холандия (0:0) и с домакина Германия (1:1).

Селекционерът Викторио Павлов има сериозни проблеми преди срещата със Словакия, тъй като не може да използва трима нападатели. Калоян Кръстев, който направи дузпата и заработи изгонване на защитник от Бундестима, е наказан заради червения си картон, който получи в края на мача с немците. Суперталантът на Левски Станислав Иванов има натрупани жълти, а Иван Митрев получи контузия още срещу Холандия на старта и също е аут от сметките на треньора. В селекцията все пак има и други момчета, които могат да бележат.

Освен, че победата тази вечер е задължителна, също така се надяваме, че срещата Германия - Холандия ще мине под знака на честната игра и няма да завърши миролюбиво 2:2 или 3:3, примерно. Такъв резултат ще класира и двата тима, докато България ще остане на третото място в групата с 5 точки дори и при успех над словаците.

Сметките - ТУК!