Етър бе на път да продължи започналата през есента серия без загуба в официални и контролни мачове и при гостуването си на втородивизионния „Раковски”, като резултатът бе 2:2 до последната минута, когато след корнер съперникът стигна до победата с 3:2.

Сателитът на "Ботев" (Пловдив) този месец бе натрупал поредица от три победи в контролите с по 3:0, включително и срещу втория в „Б” група Хасково. В края на ноември „Раковски” и Етър отново в Коматево завършиха 2:2, въпреки че за домакините играха звездите на "канарчетата" Тодор Неделев, който беше продаден на Майнц 05, както и Мариян Огнянов.

Великотърновци днес играха в състав: Венци Димитров, Благовест Ангелов, Мариян Иванов, Борис Бисеров, Мартин Николов, Тодор Чирпанов, Цветелин Борисов, Пламен Пенев (46-Мехмед Мустафов), Николай Николаев, Димитър Байдаков и Мариян Блажев (65-Илко Трифонов).

Блажев е полузащитник, известен с прозвището Вожда, и идва от „Ботев” (Луковит). Той е роден на 18 януари 1984 г., играл е за плевенските Белите орли и Спартак, за Видима-Раковски, Беласица и Черноморец (Бургас), като има мачове в „А” и „Б” група.

„Като цяло се получи много здрав и оспорван мач. На терена в Коматево домакините поведоха в резултата с гол на Николай Павлов в 25-ата минута. Той получи пас от дестния фланг и от 13 метра стреля край защитник в далечния за Венци Димитров ъгъл. Преди това вратарят ни спаси опасен удар, а до почивката веднъж и гредата му помогна.

Етърци отговориха с няколко опасни контри при една от които защитник едва не си отбеляза автогол, чистейки топката пред Байдаков след прострелно центриране на Николаев. В 55-ата минута Димитър Байдаков проби защитата на „Раковски” и бе спрян с нарушение, след което сам реализира отсъдената дузпа за 1:1.

Десетина минути по-късно домакините поведоха с 2:1 с втори гол на Николай Петров, който засече на задна греда центриране при статично положение. С много плътен удар от 27-28 метра Тошко Чирпанов изравни за 2:2 в 80-ата минута. Малко преди това вратарят и бранител на „Раковски” спряха пред голлинията последователни удари на Борисов и Николаев.

В 85-ата минута Байдаков с глава пропусна да отбележи трето попадение в наша полза, като от три метра стреля край гредата. В самия край на срещата след ъглов удар домакините стигнаха до крайния успех с 3:2”, разказа пред sport-vt.com администраторът на Етър Стефан Атанасов.