ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК

Председателят на Съдийската комисия Никола Джугански заяви, че вече е проведено разследване за случилото се в Разград след скандалния мач от пролетта Лудогорец - Черноморец (3:1). Реферът Стефан Спасов, асистентите му и делегатът на двубоя са били на тежка софра с хора от ръководството на клуба-домакин. Това стана ясно от видеоклипа, разпространен в ефира на ТВ7 вчера. Въпреки скандала обаче, Пастата получи наряд за 1/8-финала за Купата на България между "Левски" и Черно море, който е тази неделя от 15:45 часа на "Герена". Джугански се оправда, заявявайки, че съдийските назначения са били направени още преди появата на клипа, показващ как Стефан Спасов вдига наздравица с представители на Лудогорец.

Бившият международен рефер говори и за Таско Тасков, който удари сериозно рамо на шампионите при победата им в последния кръг с 1:0 срещу "Ботев" (Пловдив). След двубоя под тепетата се намеси дори и президентът на БФС Борислав Михайлов. Легендарният вратар нареди да бъдат спрени правата на Тасков и асистента му Цветан Трифонов, който маркира засада при незачетения редовен гол на Иван Цветков.

"Г-н Михайлов искаше да разбере повече подробности за случилото се в Пловдив и заради това се срещнахме вчера. Желанието му бе да разбере какво възнамеряваме да правим със съдиите. Във вторник цялата комисия се събира и ще разгледаме видеозаписа, след което ще излезем със становище и ще обявим бъдещето на Тасков и Трифонов", коментира Джугански.

"Чак натрупване на грешки няма, но скандалът наистина е голям и общественото мнение е доста сериозно. И заради това президентът се намеси, защото искаше бързо да се вземе решение", каза още пред ТВ7 бившият международен арбитър, добавяйки, че той и по-голямата част от членовете на Съдийската комисия не са имали възможност да гледат скандалния клип, в който се вижда как Стефан Спасов-Пастата е на една маса с хора от ръководството на Лудогорец.

"Нарядите ги направихме в ранния следобед и затова Стефан Спасов получи един от възловите мачове. Поведението му ще бъде разгледано на заседанието ни във вторник. Действително съдиите са били на вечеря. Не съм си променил позицията за Спасов от вчера. Вече сме направили разследване, но наказания няма да има. Ще проведем строги инструкции към реферите за поведението им след мачовете. Съдийската комисия има начин да оказва въздействие върху съдиите и без да обяви за тяхно наказание", продължи Джугански.

"По техните думи - те сами са си платили сметката след вечерята. Поведението им обаче не кореспондира много с морала на един футболен съдия. Реферите са публични личности. Затова Подобно поведение е недопустимо", каза още съдийският шеф.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА