Централният защитник на Левски Юсуф Рабех ще трябва да се изправи на 20 март (петък) пред Софийски районен съд по делото за шофиране в нетрезво състояние. Както е известно, мароканецът бе хванат с 1,8 промила алкохол в кръвта, след като катастрофира в Студентски град на 25 февруари.

Инцидентът стана около 6:30 часа сутринта в близост до 7-о РПУ. На мястото на произшествието веднага пристигнаха полицаи, които арестуваха мароканеца. Заради голямото количество алкохол, което показа кръвната проба, е възможно Рабех да отнесе до 3 години затвор или пробация.

Ситуацията е твърде деликатна предвид това, че пробация се дава най-често в случаи, когато липсват други нарушения. Мароканецът обаче вече има едно провинение, когато в края на миналата година заедно със сънародника си Рашид Тиберканин се сби с таксиметров шофьор в центъра на София след пътен инцидент.
Миналата събота Рабех трябваше да се яви в Софийска районна прокоратура, за да му бъдат предявени обвиненията по новия случай. В това време обаче защитникът бе титуляр за Левски при победата с 1:0 над Ботев в Пловдив. Според запознати, в прокоратурата се е явил адвокатът на мароканеца. /БЛИЦ