Балкан (Ботевград) загуби от Септември София с 2:3 в драматичен финал на София област за Купата на Аматьорската лига. Ботевградчани са в четвъртото ниво на футбола ни, но направиха страхотен рейд от няколко мача, отстранявайки включително третодивизионните Сливнишки герой и Чепинец Велинград. Стигнаха до финала в София област, който загубиха от намиращия се в горната половина на класирането на Югозападната “В” група Септември.

Гостите от София с треньор Николай Митов поведоха в 12-ата минута. Балкан обаче сътвори пълен обрат до 2:1. Първо Борис Райчев изравни с глава в 38-ата минута, а Андрей Андреев отбеляза за 2:1 в 65-ата. В 40-ата минута попадение на Балкан бе отменено заради фаул в нападение срещу вратаря.

При резултат 2:1 за ботевградчани Боян Макавеев и Мартин Кушев пропуснаха изгодни ситуации. В 72-ата минута Септември изравни за 2:2. Бившият нападател на Славия и руския Амкар Перм излезе от игра, след което домакините не издържаха физически и допуснаха още един гол.

“За нас този турнир беше бонус. Изиграхме шест двубоя, от които съм изключително доволен. За нас идеята беше да видим дали може да се противопоставим на отборите от по-горната група. Успяхме и поздравявам всички момчета. Сега пред нас си остава целта да завършим на първо място в нашата група, за да гоним класиране във “В” група”, заяви пред БЛИЦ треньорът на Балкан Иван Редовски.