Крилото на Локомотив (Пловдив) Сержиньо заяви, че се надява да премине в "Левски", тъй като ще има възможност да играе в евротурнирите.

"Засега с мен не е говорено, но се информирам за случващото се от медиите. Трудно е да се каже дали ще се стигне до трансфер. Ако получа оферта от "Левски" обаче, ще я разгледам сериозно. Няма как да е иначе, след като те потърси най-големият български клуб. Отделно от това би било голямо предизвикателство за мен да се пробвам в турнира Лига Европа", каза Сержиньо.

Португалското крило допълни, че ако не стане сделката, ще продължи да носи с удоволствие фланелката на Локомотив (Пловдив). "Чувствам се отлично в клуба. В началото играта не ми потръгна, но все пак се нуждаех от време за адаптация. Сега вече съм по-уверен в себе си. Започнах да се представям по-силно. Виждам, че президентът на клуба прави всичко възможно Локомотив да върви нагоре и да играе важна роля в първенството. Организацията в отбора е на ниво и това ме радва", сподели още пред "Тема спорт" Сержиньо.

Засега обаче преговорите между "Левски" и Локо (Пд) не вървят гладко. На "Лаута" държат да получат 300 хиляди евро за правата на португалеца, а "сините" са навити да платят със 100 бона по-малко.

В началото на 2007 година Сержиньо бе на проби в ЦСКА, но не беше одобрен от тогавашния треньор на "червените" Пламен Марков.