"Левски" приема Лудогорец в интригуващ сблъсък от 8-ия кръг на "А" група. Мачът е от 20:00 часа на "Герена" и ще бъде предаван директно по ТВ7. На 18 май "сините" драматично надвиха разградчани с 1:0 с гол на Станислав Ангелов и предвкусваха титлата. Седмица по-късно обаче на "Герена" дойде Славия, която попари левскарите - 1:1, и така клубът на Кирил Домусчиев отново триумфира в "А" група.

Именно въпросната победа с 1:0 над Лудогорец е последният успех за "сините" на собствен терен. Героят от сблъсъка през май обаче е аут за днешния мач. Пелето пропуска срещата тази вечер заради контузия. Очаква се мястото му на десния бек да заеме Орлин Старокин. Отляво ще е Нуно Пинто, а в центъра на отбраната най-вероятно ще си партнират Даниел Димов и Алехандро Перес. Атаката отново ще се води от Цветан Генков, зад когото ще действа националът Владимир Гаджев. По крилата ще играят Гари Родригес и доскорошният футболист на Лудогорец Мирослав Иванов.

Гостите са без централния си защитник Александър Барт, който е контузен. Вместо французина, до Козмин Моци се очаква да играе Теро Мантула. Светослав Дяков и Христо Златински са непоклатими в средата на терена, а зад централния нападател Роман Безяк ще е триото Иван Стоянов, Марселиньо и Върджил Мисиджан.

Изненадващо от групата за двубоя на "Герена" отпадна Мишел Платини. Бившият нападател на ЦСКА остана в Разград, след като Стойчо Стоев реши да не разчита на него за гостуването на "Левски".

При успех Лудогорец ще измести "Ботев" (Пловдив) от върха в "А" група, а евентуални три точки могат да изкачат "Левски" с няколко позиции. Преди сблъсъка разградчани са на 3-ото място с 15 точки, на 2 зад "канарчетата", които вчера победиха с 2:0 градския си съперник Локо (Пд), и на 1 зад Литекс, направил равенство снощи у дома срещу Славия - 1:1. "Левски" в момента е с 9 точки и заема 9-ото място.

Както е известно, преди дни "сините" се подсилиха с още две попълнения - хърватският вратар Горан Блажевич и крилото от Франция Ларсен Туре. Те попаднаха в групата за двубоя с Лудогорец, но се очаква да бъдат на пейката.

Крайно любопитно е дали тази вечер на "Герена" най-после няма да спре уникалната рекордна серия на тима от Разград. Срещу Лудогорец не е отсъдена дузпа вече 75 поредни мача в "А" група и Купата на България, т.е. от влизането на отбора в елита през лятото на 2011 година. Ако и тази вечер няма промяна, впечатляващата серия ще набъбне на 76 двубоя в шампионата и за Купата, в които нито един съдия не е посмял да отсъди 11-метров наказателен удар срещу разградчани.

"ЛЕВСКИ" - ЛУДОГОРЕЦ

Днес от 20:00 часа
София, ст. "Георги Аспарухов"
Съдия: Ивайло Стоянов
ПРЯКО ПО ТВ7
Вероятни състави:

Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ": Пламен Илиев, Орлин Старокин, Алехандро Перес, Даниел Димов, Нуно Пинто, Стефан Велев, Кевин Бру, Мирослав Иванов, Владимир Гаджев, Гари Родригес, Стефан Генков
Резерви: Горан Блажевич, Димитър Везалов, Йордан Милиев, Илиян Йорданов, Антонио Вутов, Ларсен Туре, ДИмитър Макриев
Контузен: Станислав Ангелов
Наказани: няма
Треньор: Славиша Йоканович


ЛУДОГОРЕЦ:
Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Теро Мантула, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Христо Златински, Иван Стоянов, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Роман Безяк
Резерви: Иван Чворович, Шоко, Фабио Ешпиньо, Себастиан Ернандес, Димо Бакалов, Михаил Александров, Даниел Абало
Контузен: Александър Барт
Наказани: няма
Треньор: Стойчо Стоев


МАЧОВЕТЕ МЕЖДУ "ЛЕВСКИ" И ЛУДОГОРЕЦ ДО МОМЕНТА

25.09.2011 г., "А" група
ЛУДОГОРЕЦ - "ЛЕВСКИ" 2:1
1:0 Мирослав Иванов (10), 1:1 Владимир Гаджев (29), 2:1 Емил Гъргоров (52)

02.04.2012 г., "А" група
"ЛЕВСКИ" - ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Иван Стоянов (37)

18.11.2012 г., "А" група
ЛУДОГОРЕЦ - "ЛЕВСКИ" 2:1
1:0 Станислав Генчев (11), 1:1 Илиян Йорданов (47), 2:1 Станислав Генчев (58)

18.05.2013 г., "А" група
"ЛЕВСКИ" - ЛУДОГОРЕЦ 1:0
1:0 Станислав Ангелов (90+2)

Общо: 4 мача, 3 победи за Лудогорец, 1 за "Левски"

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ:
* Лудогорец е единственият отбор в момента в "А" група, който е с положителен баланс срещу "Левски" – 4 мача, 3 победи и 1 загуба.

* В цялата близо 100-годишна история на "сините" само един друг отбор има положителен баланс срещу тях в елита - столичният Завод 12, който вече не съществува. От шест мача срещу този отбор "Левски" имат само 1 победа, 3 равенства и 2 загуби (в периода 1954-1956 г.).

* Лудогорец е в серия от 16 поредни шампионатни мача без равенство.

* "Левски" е в серия от 5 поредни двубоя за първенство без загуба.

* "Сините" са на предпоследно място в подреждането според резултатите само от домакинските двубои от началото на сезона и са с най-малко отблелязани голове на свой терен - 2 попадения. Пирин (Гоце Делчев) е другият отбор, който все още е без успех у дома.

* Съдията Ивайло Стоянов до момента е ръководил 11 мача на "Левски", в които "сините" записват 7 победи, 2 равенства и 2 загуби. Реферът от Петрич е свирил 3 двубоя на Лудогорец - 2 победи и 1 загуба.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ