„Левски“ и Лудогорец излизат днес от 20:00 часа в дерби на стадион „Георги Аспарухов“. „Сините“ се представят слабо от началото на сезона и са девети с 9 точки. Лудогорец е на трето място с 15 точки.

Днешният двубой на „Герена“ напомня за много любопитни и скандални случки от последната една година. Започваме отзад напред. През пролетта на тази година, през месец май, „Левски“ победи с минималното 1:0. Успехът взриви „Герена“, тъй като „сините“ вече предвкусваха шампионската титла. Да, ама след това се появи Славия и титлата се изпързаля от „Левски“ и отиде в Лудогорец.

Няма как да не припомним за скандалите между босовете на двата клуба – Тодор Батков и Кирил Домусчиев. И двамата така често променят позицията си и въртят задниците си, че да му са завие свят на човек. През есента на миналата година Батков изневиделица изригна срещу Лудогорец след победа над Литекс с 2:1: „Геноцид срещу „Левски“. И всичко се прави в полза на анонимен отбор (б.р. - визира Лудогорец), който е дошъл от нищото и ще отиде в нищото. Ние ще бъдем шампион тази година, защото отборът е с нас, отборът ни обича.“

В Лудогорец скочиха като попарени и побързаха да напишат злостна декларация в отговор на думите на Батков. От Разград прекалиха: „Бай Ганьо наруши правилата и стана Поп Кръстьо. И ние от Лудогорец настояваме БФС да го накаже сурово, защото ако на Поп Кръстьо му се размине, ще дойде на власт анархията (б.р. - от Лудогорец имат предвид излъчването на мача „Левски“ - Литекс в официалния сайт на „Левски“ въпреки спазената дума да не се предават мачове никъде до постигане на договорка за телевизионното им излъчване). От Лудогорец продължиха с думите: „Бай Ганьо дори взе да се вживява като герой от актуалния филм „Диктаторът“...Феновете си патят дълго от интелекта на своя президент, който с дебелашкия си хумор нарече един английски съдия „хомосексуалист“ и амбицира „трактористите” да влязат през парадния вход на европейската сцена. И какво направи Бай Ганьо от знаменитата загуба досега?!

2_12.jpg

След подобни определения и скандални обвинения бе открита войната по оста „Левски“ - Лудогорец. Да, но тя трая ден до пладне. Има няма три-четири месеца и двамата се...прегърнаха. Батков и Домусчиев създадоха обща фирма, която придоби правата за мачовете от „А“ група. За няколко милиона лева уж непримиримите съперници, които размирисаха цялото първенство, се гушнаха и запяха старата песен: „Работим в името на българския футбол.“

Бракът им по сметка продължи известно време, докато не дойде нова причина за разрив в отношенията. Този път интересите станаха национални и нямаше как Батков и Домусчиев да гледат в една посока. „Газпром“ започна да се приближава с всичка сила към „Левски“, срещу което скочиха всички останали клубове от „А“ група начело с Лудогорец и Литекс. Домусчиев бе най-отпред, отново срещу Батков. „Извинявам се, но тръбата не минава през „Герена“. Преговорите с „Газпром“ не ги е започнал „Левски“, отсече Домусчиев и застана срещу Батков. Няма как, интересът клати феса, както е казал народът. Босът на Лудогорец може и да има обща фирма с Батков, но никога няма да преглътне факта, че „Левски“ е привилегирован в някои отношения за сметка на останалите. Затова често ще имаме развод заради интереси, които убиха футбола.