От 16:00 часа днес Лудогорец гостува на Берое в първи мач от програмата на 18-ия кръг на "А" група. Разградчани имат възможност да се изравнят по точки с лидера ЦСКА при успех в Стара Загора. Берое пък ще търси победата, за да се реваншира пред феновете си след издънките в предишните два кръга - 1:1 със Славия у дома и сензационното 0:1 при гостуването на Хасково.

Играчите на Петър Хубчев горят от желание да блеснат точно срещу шампионите, срещу които имат да играят и два сблъсъка за Купата на България. Двубоите от 1/8-финалите бяха отложени за февруари заради ангажиментите на Лудогорец в Шампионската лига. Именно заради мачовете с Реал (Мадрид), Ливърпул и Базел разградчани допуснаха няколко грешки в "А" група, но постепенно влязоха в добра серия и стопиха изоставането си от водача ЦСКА на само 3 точки. В последните си 6 срещи в първенството селекцията на Георги Дерменджиев записа 5 победи и 1 равенство (1:1 с ЦСКА). Преди двубоя в Стара Загора Лудогорец има 35 точки, а "армейците" са с 38 и утре им предстои домакинство на Локомотив (Пловдив).

Със сигурност днес няма да е лесно на разградчани под Аязмото, където последните дни имаше скандали. В основата на конфликта беше вратарят Иван Караджов, а БЛИЦ вече разкри, че Хубчев е взел решение да го махне от отбора. Амбициозният тим на Берое гори от желание да се вдигне точно срещу Лудогорец. В първия мач между двата отбора старозагорци бяха много близо до успеха, но в крайна сметка си тръгнаха от Разград само с точка и с много претенции към съдийството - 1:1 на 31 август.

Днес Берое ще се опита да постигне първа победа срещу шампионите в "А" група. В досегашните 7 сблъсъка между двата отбора в първенството Лудогорец постигна 5 победи, а два мача завършваха наравно.

За главен рефер на двубоя беше определен Николай Йорданов с помощници Веселин Мишев и Георги Славов.

Вероятни състави:

 
БЕРОЕ: Благой Макенджиев, Илия Мунин, Владимир Зафиров, Иво Иванов, Веселин Пенев, Георги Костадинов, Игор Джоман, Димо Бакалов, Елиаш, Станислав Костов, Венцислав Христов
Контузен: Атанас Зехиров
Наказани: няма
Треньор: Петър Хубчев


22.JPG
ЛУДОГОРЕЦ
Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Георги Терзиев, Козмин Моци, Йордан Минев, Фабио Ешпиньо, Светослав Дяков, Даниел Абало, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Юнес Хамза
Контузени: Роман Безяк, Браян Ангуло, Иван Чворович, Михаил Александров
Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев



Баланс в "А" група: 7 мача, 5 победи за Лудогорец, 2 равенства, г.р. 13:3 за Лудогорец

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите