ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Мачът между Левски и Ботев (Пловдив) от 13 кръг на efbet Лига много вероятно ще се играе пред фенове. Очакванията са, че във вторник Апелативната комисия към БФС ще се самосезира и ще намали драстичното наказание на "сините". Това сочи проучване на „Мач Телеграф“, което показа и грешка на шефа на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев, който обяви, че от страна на „сините“ не е подадена жалба срещу наложената санкция от домакински двубой пред празни трибуни. Според правилата такава може да бъде направена само при наказание за три и повече срещи.

Както е известно, ДК наказа Левски с мач без публика заради провиненията на агитката в дербито с ЦСКА. От "Герена" пък реагираха мигновено и призоваха привържениците се да напълнят стадион "Георги Аспарухов" за мача с Ботев, въпреки наказанието. Отделно "сините" поставиха и много въпросителни към БФС.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

48 часа след тези събития е ясно със сигурност, че по един или друг начин на стадиона ще има фенове на Левски. Най-вероятно Апелативната комисия ще затвори само Блок 5 на централната трибуна на "Герена", където принципно се настаняват феновете от "Ултрас Левски". Възможно е и целият сектор "А" да бъде затворен за мача, защото именно от там е полетяла пиратката, която уцели масажиста на ЦСКА. Секторите "Б", "В" и "Г" обаче ще останат отворени за феновете. Това е показало проучването на минали решения на АК.

Все пак има и малък шанс Апелативната комисия да не се самосезира, както направи преди време за едно наказание от два мача на Локомотив (Пловдив), което беше отменено. Ако това стане, левскарите са твърдо решени да пуснат феновете си и да напълнят "Герена" за битката с "канарчетата". Абсурдът е, че в дисциплинарния правилник на БФС не фигурира наказание за неспазване на това наказание. Подобен казус въобще не е засегнат. Юристите на "Герена" са прегледали обстойно законите на централата и са стигнали до извода, че могат да бъдат глобени с 2000 лева, ако пуснат привържениците си на трибуните. Сумата е миниатюрна на фона на очакваните приходи от около 200 хил. лева от билети, така че на "Герена" са готови да я платят дори в троен размер...

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК