Да ревне на "Герена" като тръба йерихонска! Да измете всички некадърници от отбора на народа - отгоре, отдолу и в средата: надзорни съвети, управителни съвети, спортни директори, главни мениджъри, безмозъчни играчи, професионални тъпанари и лукави тарикати. Да тури ред най-сетне, че от най-голямата публика в България нищо не остана, а тимa с името на най-великия българин го бият къде го хванат. Малко ни бяха  финландските саунари и беларуските трактористи, маджарските дебърцини и търнавските слаби ракии, та почнахме да падаме наред и в тъжното родно първенство, а милата Купа я гледаме през крив макарон вече пета година...

  Мустакати интервюта даваме, бритишхомосекшуълите мачкаме и заслугите си броим - такива и такива успехи, мила моя майно льо, осигурих, в историята синя славна влязох и не ща да изляза - ще има да чакате!       
  Гладиаторът с превързаната глава, любимецът на сектор "Б", пък толкова се е оплел в непонятните му ръководни кълчища, че отдавна не знае къде е.

  Гаджевци-маджевци, йововци-мововци, тасевски-прасевски и вся остальная сволоч ги бие кой ги хване, а те умно пред камерата гледат - играли сме добро, али сме немали шанса, животът продължава. А на пето число пак са пред касата.
  Евротреньорът ни е пич, ама за трагедията на "Лаута" му излязоха виновни гришата, кишата, ветъро и кривата топка.
  И празен стои стадионът на Гунди и Соколето, Кукуша и Меци, Сашо Костов и Гибона, Наско Сираков и Мъри Стоилов. Празен стои и страшно дума: що не духне тоя вятър?!
  А?

                                                                                                                                          ПЛАМЕН КАМЕНОВ