Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов разясни причината за днешното повторно влизане на жандармерията в сградите на БФС в Бояна и на улица "Иван Асен II".

Както БЛИЦ първи разкри, органите на реда показаха на хората във футболната централа решението на съда, чрез което им се позволява достъп до информацията. Попов потвърди новината ни.

При полицейската акция в крайна сметка не са били иззети документите, които Попов показа и коментира на пресконференцията. Според наши източници обаче органите на реда са ги заснели, за да вземат копия, и са оставили оригиналите в БФС.

"Провеждаме пресконференцията в малко неочаквана ситуация. Преди нея получихме съобщение от Софийски районен съд. Дадено е съгласие да се извърши проверка на документи, които не са описани. В тази връзка в момента горе, полицията и колегите от футболния съюз, подготвят необходимите документи. Една част от тях сме ги подготвили. Няма нищо страшно или неприятно. Аз посрещнах полицаите, те ми връчиха решението на съда", обясни Попов на извънредната пресконференция в сградата на БФС в Бояна. 

"Не е хубаво това, което колегите преживяват, защото в БФС работят млади и интелигенти хора. Всички тези събития, които се случват, не са хубави за тяхната психика", добави изпълнителният директор на футболната ни централа.

"Ако се разследват физически лица, ще се разбере какво са направили", каза Попов.

"Накрая ще бъде изготвен протокол, за да знаем какво е иззето. Предполагам, че и ММС ще отговори по някакъв начин. Не си спомням да е споменавано Министерството на младежта и спорта в разследването. Компетентно сме изхарчили парите на данъкоплатците. Оценката на УЕФА за проведеното европейското първенство за юноши е отлична. Колегите ще поискат и нови квалификации. Това е реклама за България. Всички спортисти, които са дошли тук, си тръгват с добри спомени от България. Това е много важна дейност, която не трябва да се пренебрегва", подчерта Борислав Попов, който има рожден ден днес.