Темата с разследването на “черно тото” продължава. След като преди дни премиерът разкри, че има съмнителни осем мача, шеф на БФС добави, че те са от “А” група. ”Не можем да съобщим имена на отборите, които са замесени в “черното тото”. Така ще ги предупредим и ще се покрият. Към момента мога да кажа, че се разследват предимно мачове на отбори от “А” група’, сподели вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев в Актуално студио “Дерби”.

"Защо някой не намери нужната доблест да дойде и да каже, че е бил помолен да свърши това нещо от президента на отбора? Всеки, който е бил свидетел на престъпление, е длъжен да съобщи за него. Премълчаването е също един вид престъпление”, добави шефът в централата.

”УЕФА дава сигналите за нагласени мачове. Централата разполага с софтуер, който е свързан с големите букмейкърски къщи. Системата веднага улавя когато има високи залози за даден мач. Давам пример - когато е нормално на една среща да се залагат суми от рода на 50 хиляди евро, но ако в някой случай се заложи примерно половин милион евро, тогава от УЕФА изпращат съобщение до съответната федерация”, обясни начинът на разследване на срещите Фурнаджиев./БЛИЦ